CPU Atom 2011 ще изплолзва чипсета NM10

В раздел: Новини от на 4.05.2010, 3,853 показвания

През 2011 година, компанията Intel планира представянето на процесори Atom за нетбуци, които ще станат част от мобилната платформа Cedar-Trail M. По информация на специалисти, бъдещата платформа ще бъде актуализирана с нови “атомните” микрочипове, но ще се използва чипсета NM10. Чипът NM10, на компанията Intel, ,се предлага и в настоящия момент като на негова база е разработена платформата Pine Trail предназначена за ултра портативни портативни устройства.

Напомняме, че NM10 представлява микросхема с физически размери 17 x 17 мм, в която се намира контролер Intel HD audio, до осем порта USB 2.0, четири линии PCI-e, два SATA-II и мрежова платка Intel 82552V Ethernet PHY. В съвкупност с “атомните” процесори CedarView-M, чипсетът NM10 ще позволи създаването на нетбук с по-производително графично ядро (IGP вградено в процесорното ядро), а така също и възможност за обработка на видео с HD-качество.

Остава открит въпросът, ще получат ли бъдещите нетбуци високоскоростните интерфейси USB 3.0 и SATA 6 Gbit /s? Специалистите са склонни да считат, че добавянето на по-горе посочените интерфейси ще повишат стойността на бюджетните решения, но колко близко до истината са горните твърдения, само времето ще покаже.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментари: