AMD създава екосистема за високопроизводителни мини РС с AMD Ryzen™ Embedded процесори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 4.12.2019, 885 показвания

  • ASRock Industrial, EEPD, AMD създава екосистема за високопроизводителни мини РС с AMD Ryzen™ Embedded процесори и Simply NUC доставят тези малки компютри за промишлеността, медиите и корпоративния сегмент

 

Санта Клара, Калифония, 3 декември 2019 г. AMD (NASDAQ: AMD) днес съобщи за своята нова, отворена екосистема от OEM-и, които създават и къстомизират високопроизводителни мини РС, базирани на процесорите AMD Ryzen Embedded V1000 и R1000.

Сред първите ОЕМ производители, които ще продават новите ултракомпактни РС платформи в пазарни сегменти от промишлеността до корпорациите, са ASRock Industrial, EEPD, OnLogic и Simply NUC. Тези компании предлагат на своите клиенти отворена и къстомизируема платформа, базирана на високопроизводителен CPU/GPU процесор, с широка поддръжка на периферия, хардуерна защита и планирана наличност на процесорите 10 години.

“Търсенето на високопроизводителни изчислителни средства не е ограничено само до сървъри или настолни РС. Клиентите на вградени системи искат компютри с малък форм фактор, които да могат да поддържат стандартите на отворения софтуер, да се справят с натоварващи приложения и дори да възпроизвеждат 4К съдържание, при това с „embedded“ процесори, които имат планиран живот на пазара 10 години,” каза Раджниш Гаур, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението Embedded Solutions в AMD. “Ето защо много от нашите технологични партньори избраха AMD Ryzen Embedded процесори за своите мини РС. Ние се радваме да работим заедно и да предложим на индустрията нова отворена екосистема за изчислителни продукти с малък форм фактор.”

 

В подкрепа на една различна хардуерна екосистема

Силата на едно устройство идва от удобството за използване и мащабируемостта, което на свой ред зависи от поддържащата го екосистема. Новите мини РС с AMD Ryzen Embedded имат достъп до съществуваща процесорна екосистема поддържаща стандартите на отвореня софтуер, при това осигуряваща възможността на OEM-ите да създават уникални платформи за своите клиенти.

Списъкът на хардуерните партньори, които създават мини РС с AMD Ryzen Embedded включва:

  • ASRock Industrial и нейните системи 4X4 BOX – R1000V и 4X4 BOX – V1000M, осигуряващи ценово ефективни, високопроизводителни и гъвкави мини РС за домашни развлечения, за бизнеса и приложения в промишлеността.
  • EEPD със своите продукти SBC PROFIVE® NUCV и SBC PROFIVE® NUCR – мини РС характерни с това, че побират сериозна изчислителна мощ в минимално пространство.
  • OnLogic с ML100G-40 и MC510-40. Това са първите две системи от цяла линия AMD-базирани компютри с малък форм фактор, създавани с опита на OnLogic в изграждането на надеждни устройства с дълъг жизнен цикъл.
  • Simply NUC със Sequoia V8 и Sequoia V6 – здрави, дълготрайни модули, насочени към дигиталните изобразителни системи/видеостени, електронни гишета, масиви от данни и други самостоятелни съоръжения.

 

Поддръжка на отворен софтуер

Мини РС-тата с AMD Ryzen Embedded процесори поддържат растящ списък от софтуерни партньори с предварително валидирани програмни средства базирани на софтуера с отворен код. Тези партньори включват Radeon Open Compute (ROCm), OpenCL™ и други. Тези мини РС също така могат да работят със софтуер за машинно виждане, детектиране на предмети, анализ на данни и др. от партньорите от софтуерната екосистема на AMD, за създаване на платформа подходяща за приложения изискващи бързо инсталиране.

Преглед на AMD Ryzen Embedded процесорите

Тези процесори обединяват AMD “Zen” CPU и “Vega” GPU архитектурите в лесно за вграждане решение от типа „система на чип“ (SoC) за поддръжка на съвременните нужди от изчислителна мощност в промишлеността, медиите и бизнеса.

Процесорите AMD Ryzen Embedded V1000 и R1000 осигуряват мащабируеми решения от 6 до 54 вата в пин-съвместими пакети за поддръжка на разнообразни конфигурации от 4К дисплеи, 3D графика и други, при това с удължен цикъл на живот и пазарна наличност на продуктите за намаляване на общата стойност на притежание.

Поддържащи източници

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

AMD, логото AMD Arrow, Radeon, Ryzen и техните комбинации са търговски марки на Advanced Micro Devices, Inc. OpenCL е търговска марка на Apple Inc. използвана с разрешение от Khronos Group, Inc. Другите имена служат само за информационни цели и могат да бъдат търговски марки на съответните собственици.


Етикети: , , ,Коментари: