Intel обещава да представи 10 nm процесорите Tiger Lake след една година

В раздел: Новини от на 5.12.2019, 1,550 показвания

 

На технологичната конференцията Credit Suisse, главният изпълнителен директор на Intel определи необходимостта от увеличаване на асортимента и обема на производство на 14 nm процесори, като една от причините за недостиг на производствени мощности, а в забавянето при преминаване към 10 nm технологичен процес, той видя неочакван плюс под формата на възможност за спокойно експериментиране с въвеждането на EUV в рамките на 7 nm технологията.

В коментарите на ръководителя на Intel, намери място за обсъждане и последователността на новите продукти. Първо, той припомни, че вече 10 nm процесори Ice Lake са достъпни за закупуване като част от лаптопи. Второ, през следващата година ще бъдат пуснати няколко нови 10 nm продукта: високо интегрирани решения Snow Ridge за базови станции от поколение 5G, ускорители за изкуствен интелект и продукти от серията Xeon. През четвъртото тримесечие мобилните процесори Tiger Lake ще излязат на пазара, те ще бъдат произведени с използването на ново поколение 10 nm технология. Нека да си припомним, че процесорите Tiger Lake разчитат на новата архитектура процесорни ядра Willow Cove, които ще поддържат допълнителни инструкции и ще са с увеличен обем на L2 и L3 кеша. Графичната подсистема Gen12 присъединява процесорите Tiger Lake към цялото семейство графични решения на Intel Xe.
Според главният изпълнителен директор на Intel обемите на добив на 10 nm кристали вече е по-високо от очакванията им, както в клиентския, така и в сървърния сегмент. Последният вид продукт, Ice Lake-SP, ще се появи на пазара през втората половина на следващата година. Смята се, че Intel забавя това, защото иска да подобри производителността на своите сървърни процесори, за да се противопостави по-добре на конкурентните AMD EPYC.

Източник: Overclockers RU


Етикети: , , ,3 коментара

 1. 1 nv // 06.12.2019 в 14:22

  Късно е.
  Мандалото лопна.

 2. 2 Intel // 07.12.2019 в 14:20

  Съвсем скоро ще станат 10 години, от както Intel ни обещават 10nm процесори по магазините.

 3. 3 Ханко Брат // 10.12.2019 в 21:08

  Новите им процесори baboon lake….

Коментари: