Подробна конфигурация на AMD “Renoir” APU iGPU и разпространение на платформата

В раздел: Новини от на 18.12.2019, 2,016 показвания

 

Предстоящият силиций “Renoir” на AMD ще бъде най-важният за компанията, тъй като ще стои в основата не само на десктопите, но и на преносимите компютри (включително и ултрабук лаптопите).
Отлична публикация в Reddit на потребителя _rogame компилира множеството варианти за iGPU на чипа, заедно с ID на iGPU устройствата, като ги поставя в различни варианти на платформата. Renoir ще се насочи към четири ключови пазарни сегмента, характеризиращи се с TDP:

15 W – ултрапортативни компютри

45 W – стандартни преносими компютри

65 W – десктопи и 35 W десктопи с ниска консумация.

Що се отнася до самия iGPU, “Renoir” за последно беше отчетен като процесор, който комбинира “Zen 2” CPU ядра с iGPU със SIMD изпълнителен механизъм, взет от архитектурата “Vega”, но актуализиран с дисплеи и мултимедийни блокове от “Navi”. Според потребителя _rogame, iGPU ядрото на Renoir ще има до 13 NGCU (Next-Generation Compute Unit), които ще работят с до 832 поточни процесори. AMD вътрешно маркира iGPU като RV B ##, където RV се отнася до „Radeon Vega“, а B ## се отнася до iGPU варианта. Търговското име на iGPU ще бъде различно. B12 е най-големият вариант, с 12-13 CU, B10 ще има 10-11 CU, B8 ще има 8-9 CU, B6 ще има 6 CU, а B4 ще има 3-4 CU. Конфигурацията на B12 ще бъде изключително за мобилната част от устройствата. Десктопите се ограничават до B10. Очаква се Renoir да бъде пуснат от AMD през първата половина на 2020 г.

 

Източник: Techpowerup


Етикети:Коментари: