Intel ще обяви модерни охлаждащи решения за лаптопите от проекта Атина

В раздел: Новини от на 30.12.2019, 1,321 показвания

 

Според осведомени източници на DigiTimes, Intel ще обяви своите модерни решения за охлаждане на тънките и леки лаптопи от проекта Атина на CES 2020. Амбицията на Intel е проектът Атина да бъде най-добрият от всички опции за лаптопи, като даде на потребителите възможност преносимите им компютри да работят по-добре от всякога с новото термично решение, което според тях ще даде допълнително подобрение на охлаждането с 25-30%. Новият охлаждащ модул ще е комбинация от два елемента, за да осигури мощно охлаждащо решение – изпарителни камери и графитни листове.

Обикновено вътре в лаптопите, охлаждащите модули се поставят между долната страна на клавиатурата и дъното на лаптопа, където пространството е малко, така че термичното управление е доста трудно. За разлика от това, дизайнът на Intel съчетава изпарителна камера с графитни листове, за да създаде по-голяма повърхност за разсейване на топлината. Изпарителната камера ще замени всички текущи топло поглъщащи модули и ще се свърже с графитните листове, поставени зад екрана на лаптопа, където има много площ. Свързването на изпарителната камера с графитния лист ще е посредством пантите на лаптопа. Това подсказва за цялостно препроектиране на стандартните панти за лаптопи, така че можем да очакваме да видим и някои интересни творчески решения. Освен това този дизайн ще позволи на производителите да правят лаптопи без вентилатори, които са снабдени с модели процесори с по-ниска мощност. Вероятно това ще доведе и до появата на още по-тънки лаптопи, отколкото сме свикнали да виждаме.

Източник: Techpowerup


Етикети: , ,2 коментара

  1. 1 amd_fan // 31.12.2019 в 00:11

    И трябва да пипаш капака на лаптопа с ръкавици, че тоя екран ще почне да служи за радиатор и ще грее на умирачка :) Не знам какво толкова се пънат да ги правят тънки тия машини. Просто да сложат един хубав, дебел радиатор и готово. Слаботелесните джендърчета им тежи явно.

  2. 2 nichi // 02.01.2020 в 11:11

    Идеята е добра, да видим изпълнението как ще е. А за да се предава топлината най-добре, трябва самите панти да са кухи т.е. да са част от изпарителната камера.
    От друга страна все пак ще става въпрос за U версия на процесорите, така че, колко да греят тея процесорчета :)

Коментари: