Corsair Readout USB флаш памет

Corsair Readout USB флаш памет

В раздел: Ревюта от на 29.08.2006, 7,653 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

USB флаш паметите се превърнаха в доста масов и тривиален продукт, при което и пазарът може да се каже, че е залят с всевъзможни марки и модели. Като възможности и цени обаче повечето продукти на пазара са много подобни един на друг, а дори да има някакви разлики, то те обикновено не са кой знае колко сериозни. Естествено големите компании наблягат на добре познатото си име за налагане на техните продукти, но популярното име на марката отдавна не е синоним за отличен висококачествен продукт. И за да се успеят да се отличат с нещо ново и интересно на пазара, някои компании, като Corsair успяват да сътворят наистина добри и различни неща ;)

Corsair Readout USB флаш паметите са именно такъв продукт, който добавя една интересна, макар и не чак толкова удобна за всички потребители функция, при това запазвайки достъпната крайна цена на продукта. Става дума за интегрираните в тялото Bi-stable Cholesteric Display (BCD) екрани даващи допълнителна информация за състоянието на флашчето. BCD екраните са разновидност на LCD технологията, като най-интересното при тях е, че не се нуждаят от електричество за да поддържат един образ постоянно. Естествено ток е необходим за промяна на изображението, но само за неговата промяна, след което актуалното състояние на образа може да продължи да се показва в продължение на около година без наличието на захранване (според Corsair). Естествено BCD екраните като всичко останало не са перфектни и си имат своите недостатъци, а именно бавната скорост на опресняване, което ги прави неподходящи за определени цели. Какво по-точно имаме в предвид под бавно опресняване ще разберете малко по-късно, а сега да се насочим към прегледа на Corsair Readout…

Окомплектовка и подробности
Моделът, който ще прегледаме “под лупа” е едногигабайтовата версия на Corsair Readout USB флаш паметите, като освен нея за момента има само и двугигабайтов модел. Разликата между двете версии се изразява единствено в обема на паметта , но не и в производителността или функционалността на устройствата. Тук е и моментът да изкажем благодарност на фирма Солитрейд за предоставянето на паметта за тестове. Цената на гигабайтовото флашче е около 40 долара без ДДС, като то може да бъде намерено при дистрибуторите на гореспоменатата компания.

Шарена опаковка – радост за окото, която определен привлича вниманието. На опаковката е направен някакъв опит да се обяснят уникалните възможности предлагани от флашчето, но май не става много съвсем ясно положението с екрана. От друга страна надписа 10 години гаранция прави впечатление, макар да има и някои производители предлагащи “доживотна” гаранция на своите флаш продукти. Окомплектовката е стандартна, освен флашчето има връзка за носена на врата; удължителен кабел, който обаче не е от най-дългите (има и по-къси) и диск с драйвери за 98 и ръководство за работа.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , ,Коментарите са забранени.