Следващото поколение графични процесори “Ampere” на NVIDIA ще бъдат с 50% по-бързи от Turing

В раздел: Новини от на 3.01.2020, 1,438 показвания

 

С наближаване на пускането на графичните процесори Ampere на NVIDIA (слуховете сочат през втората половина на тази година), зачестиха слуховете с информация около предстоящите графични карти. Според последната публикация, направена от Taipei Times, слуховете са, че следващото поколение графични карти на NVIDIA, базирани на “Ampere”, ще имат 50% повишаване на производителността в сравнение с настоящето Turing базирано поколение и ще имат само наполовина консумация на енергия.

Създаден с помощта на 7 nm технологичен процес на TSMC, GPU архитектурата “Ampere” е готова да бъде новият крал сред всички бъдещи графични процесори. Слуховете за увеличение на производителността с 50% не са изключени, като невъзможни поради характеристиките и подобренията, които носи новият 7 nm възел. Ако използва плътността, която предоставя по-малкия възел на технологичния процес, NVIDIA може да извлече поне 50% допълнителна производителност. Освен това, производителността трябва да бъде по-висока и от факта, че “Ampere” е нова графична архитектура. Комбинирайки нов, по-фин технологичен процес и нова микроархитектура, “Ampere” ще намали консумацията на енергия наполовина, което ще направи GPU много ефективно решение. Все още не се знае дали производителността ще се увеличи най-вече за приложенията използващи технологията Ray-tracing, или NVIDIA ще постави фокуса върху общата графична производителност.

Източник: Techpowerup 


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 je suis pere // 03.01.2020 в 16:30

    първата вълна обрезки носи 60%, супа серията още ^^25% и отива двойно и после сюрприз 5нм с още 60% +40%. има още какво да се види, но ако така ще ми пада производителността няма да стане. ON/OFF RT искам да видя същите кадри.

  2. 2 Je Suit Idiots // 14.01.2020 в 16:26

    В главата ти е пълен компот. Научи се първо как се пишат изречения и как започват изреченията с главна буква. После научи кое е подлог сказуемо допълнение и тн защото компота в главата ти излива навън и плиска по сайта с олигофрения ,която само ти можеш да си разбереш.

Коментари: