Според непотвърдена информация д-р Лиса Су ще разкрие микроархитектурата AMD „Zen 3“ на CES 2020

В раздел: Новини от на 3.01.2020, 1,504 показвания

Известен тайвански вестник съобщи, че AMD официално ще представи CPU микроархитектурата си от следващо поколение „Zen 3“ на международното изложение CES 2020. Изпълнителният директор на компанията д-р Лиза Су ще разкрие три ключови продукта от клиентския сегмент, в рамките на новата процесорна фамилия Ryzen от 4-то поколение и корпоративните процесори EPYC от 3-то поколение, базирани на MCM „Milan“, който е наследник на „Rome“.
AMD също така има желание да разработи HEDT версия на “Milan” за 4-то поколение HEDT процесори Ryzen Threadripper, с кодово име “Genesis Peak”.
Основните части от клиентския сегмент, които ще бъдат разгледани са две различни разработки, “Vermeer” и “Renoir.” Процесорът “Vermeer” е клиентски десктоп MCM, който наследява “Matisse” и ще използва “Zen 3” чиплети. “Renoir”, от друга страна, се очаква да бъде монолитно APU, което комбинира “Zen 2” CPU ядра с iGPU, базирано на графичната архитектура “Vega”, с актуализирани дисплей и мултимедийни модули на “Navi”. Общата нишка между “Milan”, “Genesis Peak” и “Vermeer” е чиплетът “Zen 3”, който AMD ще надгражда върху новия 7 nm EUV технологичен процес на TSMC. AMD вече заяви, че “Zen 3” ще има увеличение на IPC, което ще съответства на нова микроархитектура.

 

Източник: Techpowerup 


Етикети: , , , ,Коментари: