Intel потвърди наличието на дискретен графичен адаптер DG1 и показа малка демонстрация

В раздел: Новини от на 9.01.2020, 1,596 показвания

 

Основнната презентация на представителите на Intel на международното изложение CES 2020 беше достатъчно оскъдна на нови продукти, така че след нейното завършване в мрежата се появиха много съобщения, изразяващи възмущение и недоумение, но все пак се намери някаква частица информация за нов продукт, разработван от специалистите на „синия екип“. В самия край на презентацията беше потвърдено наличието на дискретна графична карта във физическа форма под кодовото име DG1.
Следва да припомним, че от няколко години специалистите на Intel работят над създаването на нови графични продукти, с архитектура Xe, като възнамеряват в обозримо бъдеще да се конкурират с „мастодонтите“ на графичния пазар, в лицето на NVIDIA и AMD.

 

 

В допълнение към дългите фрази за предимствата на архитектурата Intel Xe и продуктите, базирани на нея, на компютърната общност беше показан малък видеоклип, който ясно демонстрира определен сегмент от тестове на играта “Destiny 2” с дискретна графична карта DG1. Не бяха обаче предоставени точни данни относно постигнатите стойности на брой кадри за секунда, резолюцията и техническите характеристики на адаптера. Представителите на Intel просто посочиха, че продуктът съществува и работата по него продължава.
Следователно, все още не е ясно дали в близко бъдеще „синият отбор“ ще успее да се превърне в достоен конкурент за NVIDIA и AMD, тъй като Intel все още не е предоставил конкретна информация за техническите характеристики на отделните графични карти и датите на техния дебют на пазара.


Етикети: , ,Един коментар

  1. 1 Санчо // 09.01.2020 в 22:18

    Всичко що е Интел от тук на сетне без пари да ми го дават няма да го взема.

Коментари: