10-те най-готини продукти на CES 2020

В раздел: Новини от на 10.01.2020, 1,498 показвания

 

Независимо, че CES 2020 продължава и днес, много компании вече успяха да покажат новите си продукти, които предизвикаха широк отзвук и несъмнено ще намерят много потенциални купувачи. Има толкова много интересни неща, които е трудно да се представят в един материал и затова ще ви представим селекция от 10-те най-готините продукти, обявени на CES 2020. Ако смятате, че други продукти могат да бъдат в най-горната част на класацията, тогава напишете вашите опции в коментарите си.

 

Първите 5G лаптопи

Вече повече от година пресата пише само за 5G смартфони, но сега е време да поговорим за лаптопи с 5G поддръжка. Dell, HP и Lenovo демонстрираха първите си 5G лаптопи на CES 2020. Строго погледнато, Dell представи първия 5G лаптоп преди няколко дни, но на CES 2020 обяви новата си версия “2 в 1”. HP обяви Elite Dragonfly G2, докато Lenovo предложи Yoga 5G “2 в 1”. Всички представени лаптопи поддържат връзка към 5G мрежата благодарение на модема Qualcomm и всички те работят под Windows 10.

 

OnePlus Concept One

Основна отличителна черта на смартфона OnePlus Concept One е невидимата технология за камерата. Концептуалният модел е смартфон с кожен гръб в емблематичния Papaya Orange от McLaren и невидими тройка камери на гърба. Камерите са разположени под електрохромно стъкло, което може да се промени от непрозрачно в прозрачно, което прави камерите невидими, когато не се използват. Компанията заявява, че преходът на стъклото от прозрачно към непрозрачно състояние, или обратното, отнема 0,7 секунди. Стъклото също може да бъде полупрозрачно, което ще ви позволи да правите снимки на много ярка слънчева светлина. Концепцията OnePlus One вероятно никога няма да се появи на рафтовете на магазините, но самият принцип на работа може да бъде приложим за други джаджи в бъдеще.

 

Samsung Galaxy Note 10 Lite (и S10 Lite)

Samsung демонстрира своите нови Galaxy Note 10 Lite и S10 Lite на CES 2020. Двете устройства, които ще се появят на рафтовете през първото тримесечие на 2020 г., са първите версии на водещата линия на Lite на Samsung. Galaxy Note 10 Lite е първото „достъпно“ Note устройство, което осигурява всички иновативни и уникални функции на старши modela за едва 599 евро. Въпреки факта, че това са Lite версии на смартфони, те също са оборудвани с висок клас SoC Exynos 9810 и Snapdragon 855, както и отлични камери с нова технология за оптична стабилизация.

 

Lenovo ThinkPad X1 Fold

На CES 2020 Lenovo представи първия в света сгъваем преносим компютър (със сгъваем дисплей) и той вече не е концепция. ThinkPad X1 Fold ще бъде наличен за закупуване тази година. Лаптопът е оборудван с пластмасов OLED дисплей със съотношение на страните 4:3, диагонал 13,3 инча и резолюция на екрана 2K. Според Lenovo лаптопът тежи само 999 грама, но има добра батерия от 55 Wh, която издържа до 11 часа без презареждане. Той е оборудван с процесор Intel Core от следващо поколение, разполага с 8 GB LPDDR4x RAM и вътрешно съхранение до 1 TB, слот за SIM карта и два USB Type-C порта. Лаптопът може да бъде оборудван и с 5G модем.

 

Samsung NEON technology

Samsung NEON не е хардуерен продукт, а нова технология, която може да съживи чат ботовете, като им придаде вид на жив човек. Samsung NEON създава аватари, които могат да взаимодействат с реални хора, за да изпълнят редица задачи. Софтуерът за управление на аватари може да генерира нови изрази, движения и диалози в реално време, автоматично, само за няколко милисекунди. Това прави виртуалния аватар изключително реалистичен и практически неразличим от реалните хора.

 

Samsung Ballie

Новият продукт на Samsung изглежда много интересен в сектора Интернет на нещата (IoT). Те представиха Ballie, който е малък въртящ се робот, който може да разпознава хората около него благодарение на изкуствения си интелект и да управлява умни домакински уреди. Той дори може да следва човека, където и да отиде и да се обади на собственика в случай на проблеми. Официалното видео показва как роботът функционира и помага на потребителя в различни ситуации.

 

Концептуалния автомобил Sony VISION-S

Мнозина очакваха Sony да представи PS5 на CES 2020, но това не се случи (компанията представи само новото лого на PS5). Вместо това Sony показа виждането си за електрическите автомобили и разкри пред обществеността Vision-S, първият електрически автомобил на Sony, създаден съвместно от експерти в областта на изкуствения интелект и роботиката. Автомобилът е оборудван с 33 сензора, които могат да откриват хора и други превозни средства вътре и извън автомобила, за да осигурят надежден и безопасен контрол.

 

Samsung The Wall MicroLED телевизор

Друг представител на тази колекция е Wall TV на Samsung. Да, това отново е представител на южнокорейския гигант. Това не е изненадващо, защото Samsung е една от компаниите, които обявиха най-много иновативни продукти на CES 2020. Wall TV е една от най-големите телевизии, създавани някога. Той е оборудван с MicroLED панел с размери 292 инча (повече от 7,4 метра), но има и по-малко копие със 150-инчова резолюция на екрана от 8K. Панелът MicroLED осигурява перфектен черен цвят и висока яркост в сравнение с OLED дисплеите и ви позволява да не се страхувате от прегаряне. За съжаление, компанията не даде никакъв график за продажбата на телевизори с MicroLED технология.

 

Ninebot Segway S-Pod

На CES 2020, Ninebot преоткриха света на градските индивидуални превозни средства, като представиха интелигентния електрически стол Segway S-Pod с обхват до 70 км, способен да придвижва собственика си от точка, А до точка Б със скорост до 38 км/ч. За разлика от предшественика си, той има джойстик за контрол на скоростта и посоката на движение, но Segway S-Pod може да се контролира и дистанционно с помощта на таблет.

 

Концептуални PC от Dell

В допълнение към първия си лаптоп с 5G поддръжка, Dell показа на CES 2020 и три концептуални преносими компютъра. Първият се нарича Concept UFO и представлява модулен компютър с форм-фактор на конзолата Nintendo Switch. Той има два сменяеми контролера и може да се използва както като лаптоп, така и като настолен компютър.

 

Втората концепция се нарича Concept Duet и представлява компютър с два 13.4 инчови дисплея. И не на последно място, това е Concept ORI – компютър със сгъваем дисплей, подобен на Lenovo ThinkPad X1 Fold, с 13-инчов QH + екран.

По материали на Overcloclers.ru


Етикети:Коментари: