Intel е започнал доставка на новата графична карта DG1 на партньорите си

В раздел: Новини от на 10.01.2020, 2,163 показвания

 

Както ви информирахме, на CES 2020 беше обявена нова дискретна графична карта Intel Xe DG1, но беше напълно невъзможно да се оцени реалната ѝ ефективност, тъй като Intel забрани всякакви измервания. Както компанията съобщи, основната задача е била да се покаже, че продуктът е готов и скоро може да излезе на пазара.
Както стана известно, първите готови видеокарти вече са пристигнали при партньорите. Така някои разработчици на игри са получили достъп до софтуера Intel DG1 SDV, а също така са станали щастливи собственици на чисто нови видеокарти.

 

 

Според експерти е трудно да ги наречем късметлии, тъй като изложбената мостра е работела в игрите с резолюция 1080p и с честота не по-висока от 30 кадъра в секунда при ниски графични настройки. Това не е изненадващо, защото Intel вече каза, че има енергийно ефективен продукт, който няма да се конкурира по скорост с конкурентите.

 

 

Въпреки това, фактът, че разработчиците на софтуер вече са получили достъп до видеокартата, показва висока степен на неговата готовност. Експертите не предполагат кога видеокартата ще пристигне на рафтовете на магазините. Също така не е известно позиционирането му, както и цената, която Intel ще сложи на новия си продукт. Вероятно тя ще да е много ниска, така че поне някой да се реши да го купи.


Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 Интелист // 10.01.2020 в 18:04

  Ще я купуваме, разбира се. Трябва все пак да изкараме фирмата от батака…

 2. 2 ab-я // 13.01.2020 в 21:09

  А нужно ли е да я изкарвате тая фирма от батака? Не е ли по-добре да поседи известно време в тоя батак, та белким се понаучат как да се държат на пазара, че и да вземат да правят наистина смислени и стойностни продукти, вместо 10 г. да претоплят една и съща загоряла (вече) манджа?
  П.П. Аз само така питам, за един приАтел, че се интересува чат-пат и от тях;)

 3. 3 Wow // 14.01.2020 в 10:11

  Всяко чудо за 3 дни. Тази карта е забулена в такава непрогледна мъгла, че като излезе може да се окаже доста посредствено, като всички нови CPU-та на Intel.

 4. 4 Philip J. Fry // 14.01.2020 в 23:36

  Намирисва ми на нова i740, голямо криене и пазене да не би някой да я изтества и да разбере че производителността е на карта от преди 5-6 години.

Коментари: