AMD подсилва своя ръководен екип

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.01.2020, 866 показвания

 

 

Санта Клара, Калифорния, 16 ануари 2020 г. Днес AMD (NASDAQ: AMD) съобщи за няколко повишения и ново назначение в редиците на своите топ-мениджъри, с което да подкрепи своя непрекъснат растеж.

AMD обяви четири повишения до поста старши вицепрезидент:

  • Назар Заиди става старши вицепрезидент на поделението Ядра, сървърни SoC и системен IP инженеринг с продължаващи отговорности в разработките на CPU ядра, сървърни SoC и системен
  • Андрей Здравкович става старши вицепрезидент Софтуерни разработки, и ще води екипите отговарящи за всички аспекти на софтуерната стратегия и развитие за графичните и клиентските продукти на AMD, както и на продуктите за информационни центрове.
  • Спенсър Пан става старши вицепрезидент на поделението за Продажби в Китай и президент на AMD Greater China, с отговорности в ръководенето на всички продажби и подготовка за пазара на продуктите на AMD в Китай, за разширяването на позициите на AMD като стратегически партньор в този район.
  • Джейн Роуни става старши вицепрезидент Бизнес операции, отговаряйки за издигането и разрастването на критичните бизнес процеси в компанията за поддържане на растежа и подпомагането на изпълнението на текущите цели.

 

AMD също така съобщо, че назначава ветерана в индустрията  Даниел (Дан) Макнамара като старши вицепрезидент и управител на поделението за Сървърен бизнес. Макнамара отговаря за надграждането на успешното въвеждане на 2-рото поколение AMD EPYC™ процесори с ускоряване на приемането на високопроизводителните сървърни решения на компанията сред облачните, корпоративните и екосистемните партньори на AMD. Макнамара има голям опит в разработката на полупроводникови продукти за корпоративния пазар и успешно развитие на решения за информационните центрове. Напоследък той е бил старши вицепрезидент и управител на поделението Network and Custom Logic Group в Intel. През своята 27-годишна кариера той е заемал старши ръководни постове в Altera, StarGen, SemiTech Solutions и Raytheon.

“Подсилването и разширяването на нашия ръководен екип са ключови за надграждането над значителнителния напредък, който генерирахме през последните няколко години,” каза д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD. “За мен е удоволствие да обявя тези попълнения в нашия старши ръководен екип. Всеки от тези лидери в своята област ще играе ключова роля, за да помогне да постигнем нашите цели за дългосрочен ръст през идните години.”

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 

AMD, the AMD Arrow logo, EPYC, and combinations thereof, are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. Other names are for informational purposes only and may be trademarks of their respective owners.

###


Етикети:Коментари: