LSI разширява поддръжката на операционни системи за фамилията контролери 3ware 9750 RAID 6Gb/s SAS

LSI разширява поддръжката на операционни системи за фамилията контролери 3ware 9750 RAID 6Gb/s SAS

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.05.2010, 3,854 показвания

Нови драйвери позволяват на дистрибуторите и партньорите да осигуряват повече производителност, надеждност и мащабируемост към по-широк кръг от клиенти


LSI Corporation обяви нови драйвери за LSITM 3ware® 9750 series RAID контролери, които поддържат Mac® OS X, VMware® ESXTM , ESXTMi 4.0, OpenSolarisTM и FreeBSD® операционни системи. Освен това картите на 3ware сега включват и разширена поддръжка на драйверите вградени в Linux kernel 2.6.33 и по-късни версии. Този факт позволява на дистрибуторите и партньорите от канала на LSI да предлагат на значително повече клиенти SATA+SAS контролери с приложение в областта на виртуализацията, “облачните” структури (cloud computing), мултимедийното излъчване и архивиране на данни.

„Като водещ световен доставчик на решения за изграждане на раид масиви, ние осигуряваме на нашите партньори от канала възможността да обслужват по-широк кръг от клиенти използващи различни операционни системи, предоставяйки им нашите дълбоки познания в областта на хардуера, фирмуеъра и валидизацията – казва Брент Бланшард, Директор Световни Маркетинг и Продажби, LSI. Разширената ОС поддръжка подчертава нашите непрекъсващи усилия да дадем на нашите системни интегратори и вертикални ОЕМ партньори конкурентно портфолио от сторидж технологии, изразяващо се в различни програми съобразени с техните нужди”.

Предназначени за вътрешен монтаж, тези нископрофилни карти са с вграден чип LSISAS2108 6Gb/s SAS RAID-on-Chip (ROC) IC и се предлагат в 4 и 8-канален вариант. Те постигат скорост до 2.5GBps последователно четене и до1.7GBps последователно писане, което е двойно повече от скоростта на предишното поколение контролери. Освен това имат обратна съвместимост със съществуващите 3Gbps SATA и SAS оборудване, което съхранява направените до момента инвестиции при увеличаване на производителността.

Новата серия 3ware 9750 контролери 6Gbps SAS се отличават с уникални характеристики като StreamFusionTM технологията, която им позволява да адресират безпроблемно интензивни потоци данни с последователни I/O операции, които често се срещат в Linux и Mac-базираните приложения. Възползвайки се от Advanced Content Streaming  характеристиката, вградена в StreamFusion+ технологията контролерите оптимизират писането при многопоточните приложения разделяйки общата честотна лента по равно между отделните потоци, избягвайки по този начин ефекта на тясното гърло (bottleneck). Освен това чрез алгоритми за подобрено кеширане тези контролери ускоряват още общата скорост на писане и при тежки задачи като видео кепчър или директно прехвърляне на данни от един твърд диск на друг.

Сертифицираната поддръжка на VMware ESX и ESXi 4.0 за картите от 3ware 9750 серията означава, че те покриват изискванията по „Еxtensive VMware Hardware Certification Program testing criteria”. В заключение новите драйвери позволяват на клиентите да съчетават високата производителност на LSI 3ware контролерите с тяхното отлично съотношение цена-качество и гъвкавост, което може да се постигне с тях във виртуализирана и “облачна” среда.

Платките са налични в АДСИС /www.adsys.eu/ . Новата версия 10.1 на гореспоменатите драйвери е налична за свободно изтегляне от следният линк: http://www.lsi.com/channel/ChannelDownloads/

Повече за LSI

LSI Corporation (NYSE: LSI) е водещ доставчик на изобретателни силициеви компоненти, системи и софтуерни технологии, които позволяват на хората лесно да работят с информацията и цифровото съдържание. Компанията предлага богато портфолио от възможности, стандартни и специални услуги, адаптери, системи и софтуер, спечелили увереността на световно известни производители, които ги вграждат в сторидж и мрежовите си решения.

Официален сайт на производителя: www.lsi.com

Официален линк на новината: http://lsi.com/news/product_news/2010/2010_04_13b.html


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.