Intel ще оборудва своите графични карти с Ray tracing преди AMD

В раздел: Новини от на 27.01.2020, 1,598 показвания

 

Преди време Intel обяви, че планира да включи Ray tracing технологията в бъдещите си графични решения. До днес не беше известно кога това ще се случи и кое поколение видеокарти ще получи тази функция. Изглежда няма да чакаме дълго, защото според слуховете графичната карта Intel Xe DG1 ще бъде първата, която ще зарадва собствениците си с “магическата” трасировка на лъчите.

Ентусиастът, открил споменаването на Ray tracing в драйверите на Intel API DXR, твърди, че кодът вече е изпратен до големите разработчици на софтуер, които трябва да адаптират своите продукти към новата технология. Експертите смятат, че дискретните графични карти на Intel ще получат хардуерна реализация на Ray tracing, което ще се извършва не само от графичния процесор, но и от CPU.

Както обясняват анализаторите, всичко това може да бъде “големият план” на компанията, който надхвърля Ray tracing технология. Последните данни потвърждават, че бъдещите дискретни графични карти на Intel ще могат да работят в тандем с интегрираната графика. Това значително ще подобри производителността в игрите, превръщайки например интегрираната графична карта, отговорна за Ray tracing.

Заслужава да се отбележи, че това не е първият опит на Intel да приложи Ray tracing в своите процесори. Предишният опит беше неуспешен, за което свидетелства фактът, че дори читателите вече няма да помнят такъв продукт като Larrabee. Но най-интересното е, че графичните карти на Intel с поддръжка на Ray tracing могат да излязат по-рано от продуктовите решения на AMD, базирани на същата технология.

 

Източник: Overclockers.ru


Етикети: , , , ,3 коментара

  1. 1 Wow // 29.01.2020 в 09:18

    И какво от това, те още нямат карта, в продажба за да се види какво може вече и за това недоразумение Ray tracing ще включва :)

  2. 2 tony // 01.02.2020 в 01:14

    Май станаха лафка за сини балони. Ще пуснем това, ще пуснем онова…. само че, следващата година.Кой ли ги приема на сериозно вече?

  3. 3 До Wow // 03.02.2020 в 07:59

    Ray Tracing под друго име e налична още от картите на Riva TNT-2.В Serious Sam се нарича pефлеткивно осветление ,процедурно осветление и тн. В 2020 г.да ти продават карти без възможн.елементарно да изчисли осветеност на сцените е все едно да купиш едно кило Вертекстни и Текстурни ябълки , които не стават за нищо освен да си ги гледаш и да се хвалиш колко са много.

Коментари: