AMD EPYC™ разширява присъствието си в „облака“ с Google Cloud

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.02.2020, 545 показвания

Новите виртуални машини Google Compute Engine N2D базирани на 2-ро поколение AMD EPYC™ процесори осигуряват двуцифрено спестяване и подобрение на производителността спрямо платформите от N-серията

 

Санта Клара, Калифорния, 18 февруари 2020 г.AMD (NASDAQ: AMD) и Google Cloud днес обявиха бета-наличност на N2D виртуални машини (VM) в Google Compute Engine, базирани на 2-о поколение 2nd Gen AMD EPYC процесори. Фамилията N2D е отличен избор за клиенти с често използвани и високо-интензивни приложения, които изискват баланс между изчислителната мощност и обема памет.

N2D виртуалните машини са проектирани, за да предложат:

  • Високопроизводителни AMD EPYC процесори от второ поколение, които осигуряват повече гъвкавост на клиентите, за да изберат най-добрата виртуална машина за своите приложения, и до 39% подобрение на производителността спрямо сравнимите N1 решения, при това със спестявания до 13% спрямо сравнимите N-серия машини,
  • Конфигурациите със 128 и 224 vCPU осигуряват до 70% по-висока пропускателна способност на работата с паметта в сравнение със сравнимите VM в каталога на Google Compute Engine за HPC работни товари, изискващи висока пропускателна способност с паметта,
  • Достъп до по-висока пропускателна способност с паметта и по-голям брой ядра, водещи до 100% увеличение на производителността в различни бенчмарки, включително Gromacs и NAMD, в сравнение с N1-стандартните-96 vCPU.

 “Доставчиците и хостърите на облачни решения по света отдават дължимото на фантастичния брой ядра, високата пропускателна способност с паметта, впечатляващите спестявания на общи разходи на притежание и рекордната производителност на 2-рото поколение AMD EPYC процесори,” каза Форест Нород, старши вицепрезидент и управител на Datacenter and Embedded Solutions Business в AMD. “AMD и Google работиха в тясно сътрудничество по тези виртуални машини, за да могат клиентите на Google Cloud да работят високопроизводително и ценово-ефективно в голямо разнообразие от задачи, и ние ще продължим да работим заедно, за да гарантираме тяхната работа през тази следващите години.”

AMD EPYC процесорите в съвременния изчислителен Облак

Процесорите AMD EPYC са сърцата на над 120 вида виртуални машини от доставчици и хостери на облачни услуги. С тях клиенти от цял свят получават мощни,   ценово ефективни и гъвкави VM решения.

Бета виртуалните машини N2D в Google Cloud Platform са достъпни в us-central1, asia-southeast1 и europe-west4, и ще присъстват в още региони. Можете да прочетете повече за VM и Google Cloud Platform в блога тук , както и да посетите Google Cloud Console.

 

Поддържани източници

  • Научете още за процесорите AMD EPYC тук
  • Научете още за процесорите AMD EPYC за Облака тук
  • Научете още за световните рекорди на процесорите AMD EPYC тук
  • Станете фен на AMD във Facebook
  • Следвайте AMD в Twitter

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

AMD, the AMD Arrow logo, EPYC, and combinations thereof, are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. Other names are for informational purposes only and may be trademarks of their respective owners.


Етикети:Коментари: