Графични процесори на NVIDIA осигуряват преимущество на 3D аниматорите, използващи Autodesk Softimage 2011

Графични процесори на NVIDIA осигуряват преимущество на 3D аниматорите, използващи Autodesk Softimage 2011

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.05.2010, 4,402 показвания

Интегрирането на NVIDIA PhysX Engine и поддръжка за технологията CUDA позволява на артистите да създават по-реалистична вода, изглеждащи като наистина живи герои и динамични експлозии с взаимодействащи си частици


С все по-сериозното и масово навлизане на 3D технологиите в ежедневието нараства и нуждата от подобрение възможности за създаване на съответното съдържание. Разработчиците на игри и аниматорите вече ще могат да създават и по-реалистични триизмерни изображения при използването на новия Autodesk Softimage 2011, който вече разполага с интеграция на две от ключовите технологии на NVIDIA® – NVIDIA PhysX® Engine и NVIDIA CUDA™.

Новата версия на софтуера за 3D моделиране и анимиране Autodesk Softimage осигурява възможност за симулации в реално време с използването на NVIDIA PhysX — мощен програмен интерфейс (API), или ‘енджин’, ускорен с помощта на професионалните графични решения NVIDIA Quadro® – и NVIDIA CUDA – архитектурата, заложена в основата на графичните процесори на NVIDIA. Тези подобрени симулации осигуряват и възможността за създаване на по-реалистични визуални ефекти свързани с пресъздаване на вода, изглеждащи като наистина живи герои и динамични експлозии с впечатляващо ниво на реализъм.

“Интегрирайки технологиите CUDA и PhysX в новата версия на Softimage, Autodesk значително разширява креативните възможности на професионалистите за създаване на съдържание”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър на подразделението за професионални решения в NVIDIA. “При използването на професионални графични решения Quadro в комбинация със Softimage, артистите вече могат да постигнат по-високо ниво на реализъм, добавяйки физични симулации в своите проекти”.

Softimage включва и Interactive Creative Environment (ICE), мощна платформа от Аutodesk, която осигурява допълнителен набор от гъвкави инструменти и визуални ефекти. ICE платформата е създадена с цел да помогне на артистите да изпробват своите идеи с по-голяма лекота, без да е необходимо да извършват сложно програмиране. При използване на PhysX, ICE платформата се възползва от масивната паралелна изчислителна мощ на графичните процесори на NVIDIA, за да подобри допълнително интерактивността в Softimage 2011.

“Интеграцията на Autodesk Softimage 2011 с PhysX осигурява една от най-добрите среди за работа за разработчиците на игри”, заяви Марк Шонагъл, старши 3D евангелист в Autodesk. “Потребителите на Softimage ще останат впечатлени от възможността за създаване на ‘по-живи’ анимирани герои и по-истински изглеждащи визуални ефекти, сега, след като технологиите NVIDIA CUDA и PhysX са част от Softimage”.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.