Brother разкрива кой е най-подходящия цвят за бизнес лого?

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.03.2020, 735 показвания

Поговорката е вярна – първото впечатление има значение и бизнеса логото е първото и най-формиращото мнение нещо, което потенциалните клиенти виждат от вашата търговска марка.

Цветовете влияят на нашите емоции, а логотипите имат силата да привличат или отблъскват хората от определен бранд.

А вие как решавате какви ще са цветовете на вашето бизнес лого?

Истината е, че няма универсално решение, всичко зависи от естеството на бизнеса ви и вашите клиенти.

За да отбележи Международния ден на цветовете на 21 март Brother споделя някои полезни съвети, за да ви подпомогне във взимането на това толкова важно решение.

Черно

Не е изненада, че черният цвят е един от най-популярните избори за логотипи и е предпочитан от компании, които търсят традиционен облик.

Избирането на опростено черно лого ще направи вашата марка да изглежда вечна, луксозна и дори загадъчна.

Тъй като в някои култури се приема за цвят на скръбта, черното се избягва при брандове, които предлагат здравни услуги, бебешки и семейни продукти.

Синьо

Синьото е един от най-популярните избори за лого и цвят, за който ние в Brother се гордеем, че представя нашата марка. Това е цвят, който символизира спокойствие, зрялост, логика, честност и интелигентност.

И все пак, заради своята популярност, ако обмисляте да заложите на синьо лого, то трябва да се отличава от тълпата, за да гарантира, че бизнесът ви ще бъде забелязан. Една от опциите да отличите марката си от тази на конкуренцията е да добавите слоган, например Brother използва нашето „At your side“ за бизнес мото.

Синьото лого трябва да се избягва, ако сте в хранителния отрасъл, тъй като този цвят рядко се среща при храните и потиска апетита – никой не би искал да похапва от плато със синя храна все пак.

Червено

Червеното е полемичен цвят, тъй като при него има смесица от конотации – както със страст, така и с гняв. Въпреки това, като лого, той може да бъде могъщ, шумен, модерен и закачлив.

Научната теория е, че човешкото око разпознава червеното по-добре от останалите цветове, тъй като в исторически план това ни е помагало да забележим плодовете, които растат по дърветата.

Цветът е толкова отличителен, че доведе до създаването на някои от най-разпознаваемите марки в света като Coca-Cola и Netflix, които използват червено в логото си. Комбинирането на червено лого с бели, черни или жълти цветове може да добави допълнително въздействие.

Зелено

За да внесете цвят във вашия бизнес, открийте как може да направите значимо първо впечатление с нашата цветна гама мастиленоструйни принтери на: https://www.brother.bg/printers/a3-inkjet .

 

За Brother

Brother е световно известна  технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.

На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.


Етикети:Коментари: