Patriot разширява продуктовата си гама от SSD устройства, със серията Inferno

Patriot разширява продуктовата си гама от SSD устройства, със серията Inferno

В раздел: Новини от на 17.05.2010, 2,899 показвания

Преди време, компанията Patriot анонсира пускането на твърдите дискове Zephyr, които са базирани на контролера JMicron JMF612. Вчера стана ясно, че производителят ще разшири своята продуктова гама от твърди дискове с представител от серията Inferno, който ще използва контролера Sandforce SF-1222.

Новите твърди дискове на Patriot Inferno са изпълнени във конструктивен форм-фактор 2,5-инча, но в комплекта им ще присъства адаптер, който ще позволи монтирането им в 3,5-инчово отделение на системата. Новите модели ще ползват MLC (multi-level cell) NAND Flash чипове и ще бъдат с капацитети 100 и 200 GB, като  ще предлагат максимална скорост за четене и запис на данни от 285 и 275 MB/s. Източникът отбелязва, че използваните контролери Sandforce SF-1222 поддържат технологията DuraClass, която позволява повишаване на нивото на надеждност при работа на SSD устройствата с  помощта на оптимизиран алгоритъм за запис. В резултат на това, от Patriot дават 5-годишна гаранция за качество на своите продукти, като за връзка към системата е предвиден интерфейс SATA2 (скорост за предаване на данни до 3 GB/s).

Отбелязва се, че новите твърди дискове Patriot Inferno ще бъдат пуснати в продажба много скоро, като тук е моментът да споменем, че те вече са достъпни за предварителни поръчки в някои интернет-магазини на цени от $370 и $680, съответно за моделите с капацитети 100 и 200 GB.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.