GEIL EVO Potenza DDR3-2666

GEIL EVO Potenza DDR3-2666

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 30.08.2013, 24,713 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3Наскоро ви запознахме с няколко от най-интересните модели памет DDR3 на компанията GEIL. Факт е, че тази компанията е една от най-отдадените фирми в този бранш, предлагаща на своите потребители много сериозен набор от модули памет не само за машини десктоп, но и за мобилни системи. Казвам отдадена, защото не всяка компания, предлагаща модули памет ще се занимава с това да сертифицира и продава по няколко отделни варианта на модули с една и съща основна честота, различаващи се по таймингите. Още в миналата статия обърнахме внимание на това, като например при модулите GEIL EVO Veloce с честота 2133 MHz можете да избирате от между цели пет варианта. Съвсем логично е да видим нещо подобно и при съвсем ново анонсираната продуктова линия модули DDR3 EVO Potenza, но не чак толкова наситено като предложения.

geil_evo_potenza_2666_first

Съвсем в стила на GEIL и при линията Potenza потребителите ще срещнат много сериозно разнообразие на модули, като тук не става дума само за честотата. Компанията е предвидила дори различни цветови гами, като EVO Potenza може да бъде закупена във версия Frost White EVO Potenza, както и ONYX Black EVO Potenza (макар че червения цвят преобладава). Всеки един от тези цветови варианти е наличен както под формата на двуканален комплект (два модула памет), така и на четириканален. След това идваме и до разделението по честоти – Frost White Dual/QUAD Channel се предлага с честоти между 2666 MHz до 3000 MHz (все още няма пазарно присъствие), които всъщност представят и най-бързите версии, докато при ONYX Black EVO Potenza имаме възможност да избираме честоти между 1333 MHz чак до 3000 MHz.

Преди обаче да преминем конкретно към нашият тестов комплект памет е добре да обърнем внимание на една особеност – модули с честоти от 2666 MHz и нагоре в честотната стълбица са специално разработени за платформите Intel Z77 и Intel Z87, съответно процесорите Ivy Bridge и Haswell. Това е така, защото подобни високи честоти изискват и много добър контролер на паметта, намиращ се в процесора, а към момента най-добрите чипове на AMD не са сертифицирани да поддържат подобни честоти. Поради всичко това преди да закупите подобен модел памет е добре да сте сигурни, че ще имате подходящата платформа за целта.Всички страници от статията:

  1. GEIL представят EVO Potenza
  2. GEIL EVO Potenza DDR3-2666
  3. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,2 коментара

  1. 1 ggr // 30.08.2013 в 10:27

    Haswell не Sandy Bridge:)

  2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 30.08.2013 в 11:01

    Мдам… неприятен момент, когато ти се спи… :D

Коментари: