Диджи Електроникс отпразнува 10-ти рожден ден

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.07.2010, 5,012 показвания

Компанията е с лице към новите пазарни тенденции, отбелязва ръст и в годините на криза


На 21 юли Диджи Електроникс навърши 10 години от своето основаване. Компанията отбеляза своя юбилей със свои партньори и представители на ИТ медиите.

“Десет години в сектора, в който оперираме, не са никак малко – каза Анна Табакова, търговски директор на Диджи Електроникс. – Дистрибуторският сектор е изключително динамичен, а предизвикателствата в него са наистина много. През тези години основна цел за нас е била да следим отблизо пазарните тенденции, да откриваме нови ниши и възможности за бизнес, с което да помагаме на нашите партньори. Изключително сме благодарни на партньорите си за техния бизнес с нас.”

През последната година компанията сключи няколко важни споразумения за дистрибуция с водещи ИТ производители като ASRock, Tp-Link, Mio Technology, Apacer.

В публикуваната наскоро класация Топ 100 на ИКТ компаниите у нас на в. Computerworld Диджи Електроникс заема 13 място с приходите си за 2009 година. Компанията е сред малкото дистрибутори показали ръст за миналата година, заемайки със своите резултати 5-та позиция в дистрибуторския сегмент.Етикети: , , , , , , , ,9 коментара

 1. 1 Твърд и дялкан // 29.07.2010 в 10:01

  Какво “води” този “водещ” дистрибутор не разбрах? Простете моето невежество, топ 13 или топ 5 отзад-напред?

  Новината мирише на PR-кебабчета, отвсякъде …

  П.С. Sorry (ама наистина), не разбрах

 2. 2 Милен // 29.07.2010 в 17:00

  @Твърд и дялкан
  Че то си е ПР. Виж какво пише под заглавието: “В раздел: Фирмени и прес съобщения”. Не знам защо на Hardwarebg изобщо им трябва такава рубрика, ама са си решили да я има.

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 30.07.2010 в 12:01

  Като компания която работи основно с дистрибутори, а не с крайни клиенти е нормално Диджи Електроникс да не са толкова известни на масовият потребител. Както се вижда от проучването на Computerworld, в момента те са на пето място по продажби на дистрибуторският пазар у нас, което не е малко постижение.

 4. 4 Твърд и дялкан // 31.07.2010 в 02:17

  Да бе Киро, но не питам “коя е тази компания”, питам какво и е водещото?
  Жокер (цитат от тълковен речник):
  “водеща, водещо, мн. водещи, прил. Който води, който е начело.”

  П.С. Нямам нищо общо с дадената фирма и/или нейни конкуренти. Но понякога цепите мрака с “новини” …

 5. 5 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 31.07.2010 в 07:44

  Да оставим на страна, че материала е PR/Press Release от колегите в Диджи, но според теб да си на пето място в страната не те ли прави един от водещите при наличието на доста солидна конкуренция?! Ясно е, че да си пети от пет конкурента не те прави водещ, но да си пети от повече от петдесетина конкурента определено те слага в графата “водещи” ;). Честно казано имайки предвид пазара в България, дори факта, че си дистрибутор те прави “водещ” спрямо всички останали в IT бранша :D.

  P.S.1. Това не е новина, а е Press Release. Нали правиш разлика ;)?!
  P.S.2. Решили сме да има и такава рубрика, за да информираме допълнително читателите си и да сме в помощ и на българският IT пазар и бизнес, популяризирайки го по някакъв начин и запознавайки потребителите с представяните в България фирми и съответни им продукти. Пълно е със сайтове които публикуват и превеждат нови от чужбина (и ние също го правим), Решихме, че все пак има нужда и от новини относно Български фирми или българските представителства на чужди фирми касаещи нашият пазар. Преди някой да ме е упрекнал в меркантилност, държа да отбележа, че за публикуването на подобни Press Release материали от български фирми или представяните от тях продукти не вземаме и лев. Правим го от добра воля и желание да си помагаме взаимно, а и да информираме потребителите. Ето, че до преди няколко дни ти или някой друг наш читател не беше чувал за този дистрибутор, а вече знае кои са (макар и не на първо място на пазара в България ;) ). Може да е разгледал и продуктите които предлагат – “mission acomplished” както се казва ;).

 6. 6 Твърд и дялкан // 01.08.2010 в 16:57

  Киро, дай да си имаме уважението, макар и да не се познаваме лично.
  Дадох ти директно какво пише в тълковния речник и какво се учат малките деца за значението на думата “водещ”. Като искате да си правите взаимно вятър, нека да върви бизнеса :-)

 7. 7 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 01.08.2010 в 21:44

  @Твърд и дялкан – Дали не се вталясваш прекалено много, хм?! Отново ти повтарям, това е PR ;). Не ме интересува особено много какво е 100% точното значение на думата “водещ”. Обясних ти как стоят нещата в реалният живот в IT бизнеса в България. Нека има мир ;). За целта редактирам текста на Press Release-а. За съжаление и с “вятъра” и без него в момента бизнеса е “умрЕла работа”. Целта е да се съживи…

 8. 8 Твърд и дялкан // 03.08.2010 в 09:00

  Киро, това е защитаване на обоснована позиция, не “вталясване” (каквото и да означава). Благодаря за обяснението, за 25 години откакто се занимавам с IT, така и не успях да разбера как стоят нещата “в реалния живот” ;-)
  Мир да е … не ми се спори за дреболии.

 9. 9 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 03.08.2010 в 12:33

  @Твърд и дялкан – “вталясване” означава “издребняване”. Извинявам се, че съм ползвал такъв “жаргонен” израз. Спора действително е за дреболии, peace ;)…

Коментари: