Imperator – нова геймърска мишка от Razer

Imperator – нова геймърска мишка от Razer

В раздел: Новини от на 25.11.2009, 6,806 показвания

Добре познатите ни производители на геймърски аксесоари, Razer, напоследък изкарват продукт след продукт (което само може да ни радва ;) ). Новото предложение от компанията е поредната мишка предназначена за геймъри, а именно – Razer Imperator.

Razer_Imperator_5

Razer_Imperator_4

Новата мишка е има ергономичен дизайн (какво всички мишки в този клас) и е предназначена за десничари. Размерита и са 123mm x 71mm x 42mm. Kато цяло дизайнът и разположението на бутоните са класически и изчистени (точно такива каквито ми харесват – но това си е мое лично мнение де ;) ). Мишката е жична и се свързва с компютъра посредством USB 2.0 порт. Сензорът който е използван в новият модел е лазерният Razer Precision 3.5G с разделителна способност 5600 dpi, освен това мишката разполага със седем “hyperesponse” програмируеми бутона, тефлонови “крачета” за по-добро плъзгане по време на игра и вградена флаш памет за записване на профили и макроси . Според производителя времето на реакция на новият модел е една милисекунда.

Razer_Imperator_3

Razer_Imperator_2

Razer_Imperator_1

“Ергономията и контрола бяха основните ни цели при проектирането на тази мишка,” каза Робърт Краков (Robert Krakoff) a.k.a. “Razerguy”, президент на Razer. “Захвата ви за мишката остава невероятно стабилен без значение колко често повдигате или местите мишката по време на игра. Едно от обичайните оплаквания на геймърите е трудността при боравене със страничните бутони на мишката. Поради тази причина проектирахме мишката с регулируеми странични бутони чието разположение може да се настрои в идеалната за вашите нужди позиция. Постарахме се Razer Imperator да бъде най-удобната мишка с която можете да се сдобиете.”

Очакваната цена на Razer Imperator е около 140-160лв.


Етикети: , , , , , , , ,11 коментара

 1. 1 Лош Галош // 25.11.2009 в 12:11

  Не е истина какви дойни крави могат да бъдат разглезените деца! Цяла индустрия е създадена за да обслужва тези техни ненужни “потребности”.

 2. 2 Николай Цеков (geniusloci) // 25.11.2009 в 13:17

  Mamba без wireless – чудесно за всички онези, които и без това искаха Mamba на жица. И цената е точно колкото трябва.

  @Лош Галош – малко предубедено мнение. Що не си играеш с B69 цял живот, като не те кефят такива мишки?

 3. 3 Лош Галош // 25.11.2009 в 15:00

  Не играя още с мишка с топче. Прекрасни и модерни мишки се продават за смешни пари сега. В тоя аспект е и моята критика към HardwareBG: всеки ден се появяват какви ли не интересни джаджи и машинки, пък и не само компютърни. А вие наблягате върху разни ненужни скъпи играчки за богаташки синчета. Съвета ми е само да наблегнете повече върху новаторските продукти, вместо върху луксозните. Консуматорството ще ни унищожи!

 4. 4 XaMaB // 25.11.2009 в 15:41

  Нормални продукти могат да се намерят във всяка компютърна фирма. Овърклокърски или “гъзарии” не се предлагат на чак толкова много места

 5. 5 Николай Цеков (geniusloci) // 25.11.2009 в 16:27

  @Лош Галош – прекрасни мишки за без пари няма, а да съдиш за вкуса на хората, когато е всеизвестно, че кефа цена няма – не е добра идея.

  Лично за мен нито Mamba-та, нито тази мишка са “ненужни скъпи играчки”. Едно време така говореха и за моята Logitech MX1000, но и до ден днешен работи прекрасно, след хиляди часове в игри, давайки ми достъп до функции, които една обикновена мишка не е в състояние да предложи.

  Колкото до съвета ти – все пак това е раздел новини на сайт за компютри и всичко свързано с тях. А и кой знае какво новаторско да ти кажа – няма.

 6. 6 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 25.11.2009 в 16:36

  Новини има достатъчно, интересни продукти които да се анонсират – също, въпроса е, че не винаги ми стига времето да напиша/преведа съответната новина, статия или коментар.
  В този ред на мисли, ако Лош Галош намери нов продукт за който смята, че си заслужава да се публикува новина – винаги може да я напише, а аз ще я редактирам и публикувам на сайта от негово име :).

 7. 7 cvetkopetko // 25.11.2009 в 20:48

  Ауу злобна мишка.. кога се очаква в БГ?

 8. 8 pesh // 26.11.2009 в 14:26

  Бе, престанете да слагате емотиконки в тези статии. Т’ва е статия, нали? Не е чат лог. Смешно е, несериозно е, все едно деца го пишат това. ;)

 9. 9 Николай Цеков (geniusloci) // 26.11.2009 в 14:50

  Да ви имам проблемите, наистина.

 10. 10 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 26.11.2009 в 19:22

  @pesh – Никой в екипа на hardwareBG.com не е имал за цел да създадем поредният “сухарски” новинарски сайт. Винаги сме били “извън шаблона” и сме коментирали новините според личното си мнение и опит, вместо само да ги съобщаваме. Емотиконите в случая напълно се връзват с идеята ни за сайт от маниаци за маниаци. Опредлено нямаме за цел да сме “стерилни” както 99% от останалите сайтове. На повечето хора им харесва, на някои не – ти си от вторите ;).

 11. 11 Martin // 17.12.2009 в 19:12

  Евала за това че някой от България се е навил да напише такова ревю, а коментара на лош галош изобщо не е на място. Първо че новини за всякакъв хардуер бълват страшно много страници, но точно за тези екзотични продукти няма никаква информация. А под прекрасни мишки ако разбираш такава със скрол, малко подсветки и за 10лв- да, мерси.
  Който го е страх от мечки не ходи в гората, а който няма пари за такива екзотики чете други ревюта.
  Аз лично много се интересувам от геймърските мишки, защото не искам да ме боли ръката или пръстите след няколко часа работа. А едно таков ревю може да ми даде много информация за даден продукт.
  Даже сега ще напиша аз едно ревю за Logitech G500, защото за нея няма информация.