Chieftec Libra LT-01B Mini Tower

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 18.12.2014, 13,330 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Неотдавна ви запознахме с един доста добър захранващ блок за PC с марката Chieftec, който е част от доста голямата гама компютърни продукти на тази компания. Освен захранващи блокове Chieftec предлага също така и няколко серии компютърни кутии, разделени общо в 9 категории според тяхната големина и предназначение. Като оставим настрана по-големите шасита и обърнем внимание на по-малките предложения, в раздел “Mini Tower” има нито повече, нито по-малко от 10 модела кутии със споменатата големина. Едно от тези по-компактни предложения е и Libra LT-01B, компютърна кутия, която е екипирана с 350W PSU и интересни възможности за изграждане на компютърна конфигурация.

01

Основната идея на Libra LT-01B не е да блести с дизайн и визия, а по-скоро да наблегне на функционалност и по-голяма пригодност за възможно най-много варианти на окомплектовка с хардуер, дори такъв от висок клас. По-ограничените интериорни възможности не означават непременно и голямо ограничение на функционалността, която предвид малките размери (спрямо една Midi Tower кутия например) е очаквано да ни липсва по някой слот тук или там. Въпреки това Libra LT-01B все пак предлага доста сносен вътрешен обем, който може да събере и най-дългите графични ускорители и доста високи процесорни охладители.

Технически характеристики на Libra LT-01B

lt01b_specs

Компютърното шаси Chieftec Libra LT-01B е с размери 425мм х 180мм х 325мм, предназначена за инсталацията на дънни платки тип micro ATX и mini-ITX, и както вече стана дума спокойно може да събере и доста високи процесорни охладители (тези с височина 180мм най-вероятно няма да се хванат, но 160мм не са проблем) под капака. Тук от голяма полза ще са шестте вентилационни отвора на страничния капак, които съвсем логично са направени за по-добрият въздушен обмен предвид по-малкия вътрешен обем в кутията. Говорейки за вентилация трябва да споменем и двете позиции за поставяне на вентилатори – ниско долу отпред и на задния панел, точно под захранването. И двете позиции предлагат възможност да избирате каква перка да сложите – 80мм, 92мм и 120мм, като определено двойка 120мм вентилатори ще са чудесна добавка с цел създаването на поне приличен въздушен поток. А това в по-малки компютърни обеми е доста важно, особено ако искате да създадете по-смислено PC от към хардуер. За последното обаче може да ви се наложи да смените стандартното захранване, което е само 350W. Налице е вариант да се закупи шасито и без захранващ блок, ако планирате да сглобявате по-сериозна конфигурация за която 350W няма да са достатъчни.

0504

Екстериорно LT-01B не претендира с някакви дизайнерски особености (може би само капака пред 5.25″ устройства), като разчита на изчистен и семпъл дизайн. За сметка на това предният панел на шасито е снабден с най-важните елементи като USB портове, бутони за пускане на системата и рестарт и т.н.

lt01b_front_power

Добре е да се види, че налице е и един порт USB3.0. Двата индикаторни LED-а за пусната машина и за активност на HDD изглеждат доста “old school”.Всички страници от статията:

  1. Chieftec Libra LT-01B
  2. Libra LT-01B Интериор
  3. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,Коментари: