Chieftec Libra LT-01B Mini Tower

Chieftec Libra LT-01B Mini Tower

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 18.12.2014, 12,828 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Сега е време да погледнем Libra LT-01B и отвътре…

03

lt01b_inside

Това е и интериора на Libra LT-01B. Захранването е с класическо горно разположение, което донякъде спомага за въздушният поток в кутията посредством наличният вентилатор. Налице са слотове за инсталиране на до два броя 3.5″ (както и 2.5″) HDD/SSHD/SSD устройства, като допълнително можете да добавите и едно 2.5″ SSD/HDD. Що се отнася до 5.25″, там налице е място за до две устройства с такъв размер, а под тях дори може да се инсталира един 3.5″ HDD. Така сумарно това шаси може да побере до четири “дискови устройства” и две оптични/5.25″ устройства, което за Mini Tower е едно много добро постижение. За разлика от доста други по-малки кутии, при Libra LT-01B е предвидено по-лесна инсталация/подмяна на процесорен охладител, който изисква инсталацията на допълнителни крепежни елементи около/под процесорният сокет чрез отвор в носещата пластина на дънната платка.

lt01b_inside_hdd

Поддръжката на няколко HDD и SSD едва ли е нещо, с което кое и да е Mini Tower шаси трябва да претендира като основно предимство на кутията. От друга страна поддръжката на много дълги видеокарти със сигурност е “екстра”, на която трябва да обърнем внимание. Въпреки ограничените размери LT-01B може да се използва за направата дори на по-сериозна геймърска машина, предвид опцията за комбиниране на един многоядрен процесор за LGA1150 или Socket AM3+ и голям графичен ускорител от рода на Radeon R9 290X или GeForce GTX 980. 120mm вентилатор на предния панел се намира на много приятно място, точно до видеокартата, подаваща й свеж въздух с цел по-оптимално охлаждане.

Тук е мястото да отбележим, че интериорните кабели като например бутоните PowerON и Reset, са с доста голяма дължина и позволяват повече свобода при извършването на т.нар. “Cable Management”. При такова шаси, където мястото е по-ограничено и захранването е с горно разположение мениджмънта на кабелите не може да се направи съвсем оптимален, но предпоставките за едно по-удачно позициониране е налице. Като стана дума за кабели, ето какво съдържа “окомплектовката” към Libra LT-01B:

lt01b_pack

Налице е задължителният захранващ кабел, както и различни крепежни елементи за захващане на дънната платка и други интериорни компоненти като HDD и DVD-RW. Освен тях от Chieftec са добавили и PC-Speaker, както и няколко “свински опашки” за прихващане на кабелите на захранването и/или други кабели, които искате да организирате с цел по-добра визия и въздушен поток в интериора.Всички страници от статията:

  1. Chieftec Libra LT-01B
  2. Libra LT-01B Интериор
  3. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,Коментарите са забранени.