ASUS представи 4G-AC55U и 4G-N12 Wi-Fi рутери с 4G LTE

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.11.2015, 4,730 показвания

  • Семейството рутери 4G LTE позволява споделяне с до 150Mbit/s мобилен широколентов интернет чрез Wi-Fi, идеален за места с ограничена кабелна или широколентова DSL интернет връзка
  • Водещият модел 4G-AC55U притежава двубандов 802.11ac Wi-Fi с до 1167Mbit/s комбинирана скорост, плюс двоен WAN с функции за стабилизиране на сигнала за сърфиране без накъсване
  • 4G-N12 е ново поколение 4G LTE модел с двоен WAN и 802.11n Wi-Fi до 300Mbit/s

ASUS представи 4G-AC55U и 4G-N12, два W-Fi рутера с вградени 4G LTE модеми, за по-висока скорост на достъпа до интернет през мобилната мрежа. Тези рутери за перфектни за използване на места, където традиционната широколентова връзка е слаба, ненадеждна или не съществува. Също са идеални за употреба като резервно интернет устройство у дома или в офиса.

ASUS_4G_AC55U_4G_LTE_side

Стилните и компактни рутери поддържат както 4G LTE или Ethernet WAN свързаност, правейки ги изключително гъвкави. Освен това 4G-AC55U притежава двойна WAN защита от срив на мрежата и функция за възстановяване на връзката, за свързаност с интернет без прекъсване. 4G-AC55U притежава последния двубандов 802.1ac (AC1200) Wi-Fi, докато 4G-N12 поддържа 802.11n (N300) за удобно безжично споделяне на интернет свързаност. Използването на външна антена оптимизира покритието и осигурява силна и стабилна безжична връзка на всички устройства.

За интернет достъп, потребителите само трябва да добавят подходяща 4G LTE SIM или micro-SIM в слота на рутера и да го включат, устройството се свързва с мобилната мрежа автоматично благодарение на външната антена. Пълната регистрация на мобилния трафик позволява на потребителите лесно да ограничат превишаването на своя пакет мобилни данни.

И двата модела са лесни за настройване с опростена тристъпкова инсталация, използвайки интуитивния ASUSWRT графичен потребителски интерфейс. И двете устройства са снабдени с индикатори за сила на мобилния сигнал, както и с улеснена инсталация и диагностика.

4G-AC55U: Напреднала високоскоростна свързаност

ASUS 4G-AC55U поддържа 4G LTE връзки до 150Mbit/s за сваляне и до 50Mbit/s за качване на данни — до 5 пъти по-бързо от HSPA+. Също има и най-новият двулентов 802.11ac Wi-Fi за агрегирана скорост до 1167Mbit/s на 2.4GHz и 5GHz честотни ленти. Вътрешната Wi-Fi антена и прецизираният радиочестотен дизайн позволяват 4G-AC55U изключително мощен обхват и покритие.

ASUS_4G_AC55U_4G_LTE_rear

4G-AC55U притежава двоен WAN капацитет, с интернет връзка Ethernet, чрез специален порт – Gigabit Ethernet WAN. Поддържа функция за свързаност с интернет без прекъсване и насичане за 4G LTE и Ethernet WAN свързаност. Това означава, че ако една от връзките се разпадне 4G-AC55U превключва автоматично и плавно към втората за свързаност без прекъсване. 4G-AC55U разполага с четири порта Gigabit Ethernet LAN за изключителна гъвкавост на мрежата.

Моделът разполага и с точен десетстепенен индикатор за силата на сигнала на мобилната мрежа за лесно позициониране на рутера. LED индикаторите на статуса информират потребителите постоянно за лесна диагностика.

4G-AC55U също има и USB 2.0 порт за удобно споделяне на мрежата с принтери или памет.

4G-N12: Осезаемият спътник 4G LTE

ASUS 4G-N12 е богат на функции Wi-Fi рутер, който позволява на потребителите да се насладят на сигурната високоскоростна широколентова интернет връзка у дома или в офиса. Плюс това, 4G LTE ускорява до 100Mbit/s (даунлоуд) и 50Mbit/s (ъплоуд), плюс бърз 802.11n Wi-Fi със скорост до 300Mbit/s, 4G-N12 е идеалният избор за потребителите, които се нуждаят от алтернатива от следващо поколение за фиксирана широколентова връзка.

Добре конфигурираната 4G LTE, на един от четирите LAN порта на 4G-N12, може да бъде настроен като Ethernet WAN порт, осигурявайки на потребителите гъвкавостта да избират предпочитаната от тях интернет свързаност.


Етикети: , , ,Коментари: