ASUS представи VivoStick

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.04.2016, 5,662 показвания

Компютър с джобен размер, захранван от процесор Intel Atom, който превръща всеки HDMI монитор в Windows компютър или всеки телевизор в smart телевизор за работа или игра

Ключови факти:

  • Удобна връзка с 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, USB 3.0 и USB 2.0 портове и аудио жак
  • Идеални за домашно забавление — ASUS HyStream to stream HD съдържание за телевизори; приложението ASUS VivoRemote позволява на потребителите да контролират VivoStick чрез техните мобилни устройства
  • Икономически изгодни и енергоефективни компютърни решения за офиса, за образователни институции, за показване на дигитално съдържание или за служителите в движение

 

ASUS представи VivoStick, джобен компютър, който превръща всеки HDMI монитор или телевизор в Windows компютър или smart телевизор за работа или забавление. VivoStick се захранва от Intel® Atom процесор с 2GB RAM и има 32GB вградено пространство за съхранение. Има добри работни параметри и няма нужда от допълнителни настройки, готов е при самото включване. Въпреки компактния си размер, той има 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth® 4.1, USB 3.0 и USB 2.0 порта, HDMI порт и аудио жак плюс вътрешен охлаждащ вентилатор за предпазване от прегряване. VivoStick е достъпен и компактен компютър, който е идеален за дома или офиса.

Asus_VivoStick_TS10_black_color_box

Елегантен дизайн с елементи, вдъхновени от Zen

Вдъхновеният от автоматична писалка VivoStick се характеризира с плавни и елегантни линии и корпус с отслабен блясък. Бутонът за включване и капачето за HDMI притежават класическото, вдъхновено от Zen покритие с ефект на надраскан метал. Тънкият и компактен компютър е с размери само 135 x 36 x 16.5 мм, за да съхрани ценно десктоп пространство и може да бъде монтиран на гърба на монитор, благодарение на ексклузивния пакет на VivoStick със стойка и удължаващ кабел.

Безжично забавление у дома

Потребителите могат да споделят съдържание на голям екран чрез ASUS HyStream[1], приложение, което им позволява да дублират на повече устройства или да стриймват филми с Full HD качество, видео или снимки, запазени на Android или iOS смартфони, таблети или PC-та, със свързани с HDMI телевизори при всякакъв режим на настройка.

Потребителите могат да контролират VivoStick чрез мобилните си телефони или таблети с приложението ASUS VivoRemote. Това приложение дава на потребителите функция за безжична клавиатура и мишка, пряк достъп на един клик до начална страница или до Windows старт менюто, както и до възпроизвеждане на файлове и контрол на звука. В допълнение VivoRemote Center осигурява опит, близък до този на мобилно устройство, като обединява често използвани приложения в една папка, потребителите могат да също да създадат категоризирани папки и пряк достъп, за да достъпват лесно файловете или да задават команди.

VivoStick дава на потребителите пълното компютърно преживяване навсякъде във всеки дом или офис, позволявайки им да завършат работата си, да стриймват HD видео или да се свързват със семейството и приятелите си чрез приложения на социалните мрежи на собствения си телевизор. Поддръжката на Xbox One дори им позволява да достъпват конзолата с VivoStick. Той също може да се свърже и с проектор за презентации и филми. В допълнение, потребителите могат да взимат VivoStick вместо лаптопите си на почивка, да го включат в хотелския телевизор, за да гледат видео в YouTube, Netflix® или Amazon Prime®.

За бизнес или комерсиална употреба

VivoStick е идеален за хора, които са винаги на път или като лесно за поддръжка и рентабилно решение, заместващо множество различни компютри за бизнес, комерсиална или образователна употреба. VivoStick може да се използва като компактно решение за колцентрове, компютърни лаборатории в училище или от малкия бизнес. Базиран на фърмуера Trusted Platform Module (fTPM) предпазва вътрешните структури данни срещу реални заплахи.

Поддръжката на тъчскрийн прави VivoStick PC атрактивно предложение и рентабилно устройство за компютърни точки за самообслужване на летища, хотели, молове и туристически атракции. Той работи като отделно самостоятелно POS (point-of-sale) устройство в магазини, вериги за бързо хранене и ресторанти. Той може да служи като решение за показване на дигитално съдържание за магазинни монитори, открити рекламни билборди, или дори външни екрани.

За предпазване от кражба при използване на публично място, специален отвор позволява на потребителите да подсигурят VivoStick към монитор или дисплей, като при неправомерно отделяне на устройството се включва звукова сигнализация.


Етикети:Един коментар

  1. 1 Ива // 19.04.2016 в 13:34

    Супер, много удобно :)

Коментари: