Производство на смазочни масла в Приста Ойл

В раздел: Ревюта, статии и ръководства, Статии от на 25.07.2016, 10,567 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


IMG_1741

Продължаваме със следващия материал на тема производство на смазочни масла в Приста Ойл. Предстои ни да разгледаме малко по-подробно как се случва това в завода на компанията в България, както ви бяхме обещали.

Смазочните масла, най-общо казано, се произвеждат чрез смесване на базови маслени компоненти в предварително изчислени пропорции и добавяне на различни видове присадки, които да определят и повишат експлоатационните качества на  финалния продукт. На пръв поглед всичко звучи и изглежда доста просто и лесно, но, както ще се убедите и сами, затварянето на пълния производствен цикъл за смазочни масла в едно предприятие е доста по-комплексен.

 

IMG_1797
IMG_1803IMG_1809

Производственият капацитет на завода на Приста Ойл Холдинг в град Русе е 100 000 тона годишно. Размерът на хранилищата за суровини  е 7 650 кубични метра. Обемът на хранилищата за съхранение на готова продукция е 2050 кубични метра. Комплексът е оборудван с 22-промишлени миксера с капацитет от 2 до 10 кубични метра, над 100 резервоара и  друго технологично оборудване.

 

Целият производствен процес се наблюдава чрез специализиран софтуеър, който следи  количествата на суровините и продуктите, температурния режим, управлява автоматизираните производсвени процеси, архивира цялото движдение на суровини и продукти и извършва много други специализирани дейности.

 

IMG_1703IMG_1699Всички страници от статията:

  1. Доставка и съхранение на суровини за производството
  2. Производство на смазочни масла
  3. Експедиция на готовите смазочните масла
  4. Производство на автомобилната добавка AdBlue


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети:Коментарите са забранени.