ADATA обяви Premier SP550 SSD с M.2/ SATA интерфейс

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.06.2016, 5,082 показвания

ADATA® Technology, водещ производител на високопроизводителни DRAM модули и NAND-флаш продукти, от днес пуска на пазара полупроводниковия диск Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s. С все по-голямот оприсъствие на тънки лаптопи и ултрабук компютри, SSD устройствата с M.2 форм фактор стават все по-предпочитани като сторидж в ограниченото вътрешно пространство на елегантните мобилни РС. Това важи както за фабрично инсталираните решения, така и като ъпгрейди след началната покупка. Лекият и свърхкомпактен Premier SP550 M.2 2280 осигурява висока производителност, съчетана с отлична стабилност при работа, при това на достъпна цена.

ADATA_SP550_M2_2280_Package

Висока скорост в компактни размери

ADATA Premier SP550 M.2 2280 е само 22 x 80 x 3.5mm и е достъпен с капацитет до 480GB. С негова помощ тънките и леки мобилни машини ще получат безкомпромисна производителност. Максималните скорости на четене/запис са 560/510MB в секунда, а входо-изходните операции в режим на случайно четене на 4K пакети достигат 75K IOPS благодарение на висококачествения SMI контролер и технологията на SLC кеширане. Последната позволява на Premier SP550 M.2 2280 да работи в симулиран SLC (single-level cell) режим за вдигане на производителността. Използването на DRAM кеш-буфер (при тази функция SSD използва системната RAM памет като временен ултрабърз кеш) също повишава производителността при четене/запис почти двойно в сравнение с полупроводникови дискове, които нямат DRAM кеш.

Висока ефективност и дълъг живот на устройствата

С цел подобряване на стабилността при работа и целостта на данните, Premier SP550 M.2 2280 е снабден с RAID енджин и технологии на оформяне на данните (data shaping). Тези характеристики осигуряват удължен живот на полупроводниковите дискове, дълготрайна стабилност и гаранция за инвестициите. Моделът поддържа също така LDPC (low density parity check) технология за корекция на грешките за осигуряване целостта на данните и подобряване качеството на трансфер. Освен това режимът DEVSLP (device sleep, или режим „сън“) намалява консумацията на енергия и удължава времето на работа на батерия.

Лесно управление и прехвърляне на информацията

Както при всички модели ADATA SSD, покупката на Premier SP550 M.2 2280 осигурява безплатно изтегляне на софтуера ADATA SSD Toolbox, както и инструменти за прехвърляне на данни и мигриране на операционни системи. Това прави лесно и удобно архивирането и управлението на устройството. SSD Toolbox позволява на потребителите да следят и управляват Premier SP550 M.2 2280 с постоянна информация за състоянието, нивото на износване и оставащия живот на диска. Инструментите за мигриране на данни са особено удобни, като помагат на потребителите лесно да правят прехода от HDD към SSD, и са проектирани за упростен и бърз бекъп и мигриране на съдържанието на цели устройства, включително прехвърляне на операционната система.


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 Сашо // 21.06.2016 в 09:50

    Малко тъпо това за използването на системната памет. Всяка операционна система използва рама за кеширане на операциите с дисковете. Освен това съществува рискът от загуба на данни, когато се използва. Ако диска идва със някаква измислена нова система за кеширане, то няма как да отговаря на надеждността, която операционните системи с години са разработвали.
    Това със SLC-то дава повече надежди обаче.

  2. 2 bradatta // 22.06.2016 в 20:09

    сякаш другите tlc дискове нямат LDPC… :)))
    а без кеширане от висококачествения контролер ще ни се приреве при random писане

Коментари: