DeepCool Lucifer V2

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 7.10.2016, 15,118 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Дойде време и да поставим Lucifer V2 в нашата тестова машина и да го “комбинираме” с процесора Core i7-5930K. Предвид размерите на радиаторният блок бяхме с поне минимални очаквания, че тя няма да е прекалено лесна.

mount_1

Поставянето на основните крепежни елементи е лесната част от нещата… както при почти всички охладители, когато ги инсталираме на LGA2011-3. След това, обаче, самото закрепване на охладителя върху крепежните елементи може да отнеме време. Основната задържаща пластина, която притиска медната основа към процесора притежава от двете си страни подвижни винтове, които доста лесно се плъзгат по гнездото. И макар това да е създадено с улеснение при инсталацията на различните процесорни сокети, бъркането с отвертката през целият радиаторен блок и завиването на винта може да се окаже пипкава задача, когато дънната платка не е извън кутията.

mount_6

Тук се вижда вече поставеният радиатор, като на пръв поглед доста от слотовете DIMM са блокирани. Всъщност това важи единствено за най-вътрешният черен слот, от ляво, който с нашите тестови памети бе недостъпен. Двата сиви слота от своя страна можеха да приемат модулите памет DDR4. Що се отнася до достъпна до първият слот PCI Express x16, 140мм ширина на радиаторният блок гарантират, че проблеми със съвместимостта със слота PCIe x16 няма да има.

mount_3

Мястото наистина е доста ограничено, но вътрешният модул памет DDR4 не е плътно натиснат в радиаторният блок, налице е поне 1мм отстояние.

mount_4

Както добре се вижда, след инсталиране на паметта DDR4 се наложи да повдигнем леко вентилатора, защото иначе монтажа му бе невъзможен. Въпреки това нашето тестово шаси HAF-XB спокойно съумя да събере охладителя и в този му вариант на инсталация, като горният капак на HAF-а се затвори напълно нормално.

Най-накрая идва и ред на проверката на охлаждащите способности на DeepCool Lucifer V2…Всички страници от статията:

 1. DeeCool и Game Storm
 2. DeepCool Lucifer V2
 3. Инсталация на Lucifer V2
 4. Тестова система и резултати
 5. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,6 коментара

 1. 1 Milen // 08.10.2016 в 00:02

  А кой е по-добър ? Lucifer V2 или K2 ? Be quiet Pure Rock по-добър ли е от тези двата Луцифер-а ? Искам го за I5 6500 и целя максимална тишина.

 2. 2 tsv_strogg // 08.10.2016 в 09:56

  Я, аз тъкмо си взех един такъв и хоп – гледам, че и тук излязло ревю!
  Охладителят наистина е без конкуренция за цената си (има го по 74 лв.), но наистина монтажът му може да е доста изнервящ, ако дъното не е извън кутията. С малко псуване на китайската инженерна мисъл все пак стават нещата. След няколко опита открих, че монтажът става по-лесно като първо се нацели винта през кулата с дълга отвертка и след това вече с напипване може да се фиксира и втория винт, пред кулата. Закрепващата планка е доста корава и това създава затрудненията при монтажа, но пък все пак трябва да държи 1кг. топуз, та няма как да е другояче.
  Имах малко колебания дали да ползвам пастата от комплекта или MX-4, но реших все пак да дам шанс на оригиналната, която стои някак си по-гъста сякаш.
  Вентилаторът наистина е безшумен и като се пипне кулата отзад се усеща течението, дори и на 700 оборота на перката, но закрепващите му скоби са нещо недомислени, сто пъти паднаха, докато го закрепих, особено като се има предвид, че като се сложи кулата в кутията и почти не остава място за бъркане.
  Въпреки всички тези малки кусури, за цената си охладителят е перфектен, конкурира се с Noctua NH-U14S, която е два пъти по-скъпа.
  Аз лично съм доволен от него:)

 3. 3 Nikola Bathory // 10.10.2016 в 09:24

  “много потентен вентилатор” какви ги пишете просто, нямам думи. Или някой си е мислил за нещо друго?

 4. 4 МоНаХа // 11.10.2016 в 08:38

  Кой за каквото си мисли, Ники ;) Охладителя сваля и най-разгорещените…

 5. 5 Войник // 18.10.2016 в 07:51

  Кой ще се занимава с deepcool, като може да си изкопаш от някой сайт втора ръка висок клас или среден Noctua охладител или ThermalRight дето го отнасят като качество тоя охладител.
  Особено Noctua с тия неземни вентилатори, няма кой да ги бие по тишина също така можеш да си ползваш един D14/D15 с години анред на най различни сокети, пишеш имей на ноктуа, че ти трябва монтаж за примерно AM4 или 1152 и ти пращат веднага, а луцифера ще трява да си подпираш вратата с него…

 6. 6 Марто // 18.10.2016 в 19:45

  АМДВойн, защо не отидеш в ТПУ да прегледаш ревюто на Ле гранд мачо и да видиш какво прави с Ноктуа охладителите. И като съвместимост с рам паметите, и като шум, производителност, цена… Направо съм потресен как е възможно да биеш D15S едновременно по всички показатели.

Коментари: