Настолните процесори AMD Ryzen 7 с рекордна овърклок производителност са налични на пазара от днес

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.03.2017, 4,651 показвания

След 4 години и хиляди часове разработки, AMD пусна на пазара първите три модела високопроизводителни AMD Ryzen™ процесори за настолни компютри. Силното търсене за новите десктоп CPU доведе до рекордни предварителни заявки от над 180 глобални онлайн търговски вериги и бутикови OEM производители за седмицата преди официалното пускане. Наличен от днес в глобален мащаб, Ryzen е първият процесор базиран на изцяло новата AMD “Zen” микроархитектура на ядрата, и ще донесе водеща многоядрена производителност за РС геймъри, създатели на съдържание и хардуерни ентусиасти в цял свят.

“Пускането на пазара на процесорите Ryzen днес представя AMD в най-добрата светлина като компания способна да даде чудесни продукти и иновации на пазара за високопроизводителна изчислителна техника,” каза Лиса Су, президент и СЕО на AMD. “С настолните процесори Ryzen 7, AMD осигурява на РС геймъри, професионалисти и ентусиасти 8-ядрените десктоп процесори с най-висока производителност и най-ниска консумация на енергия, за възможно най-добри изживявания при работата с компютри за милиони хора по света.”

 amd_ryzen_logo

Наличност

От днес са налични три модела 8-ядрени Ryzen 7 чипове. В началото на 2-рото тримесечие на 2017 г. AMD очаква да пусне 6- и 4-ядрени Ryzen 5 процесори, следвани по-късно през годината от Ryzen 3, насочени към осигуряване на повече производителност за масовите приложения. Всички Ryzen процесори поддържат новата AM4 инфраструктура, с разнообразни модели дънни платки от най-големите ODM-и.

“Ryzen процесорите използват интелигентна, вдигаща производителността технология, която дава на РС геймъри, професионалисти и ентусиасти невероятно бърза реакция на системите, забележителна производителност и поглъщащи изживявания, и всико това с извънредно ефективен пакет,” каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на поделението Computing and Graphics Group, AMD. “В близко бъдеще ще доставим на пазара още линии Ryzen процесори, от Ryzen 7 в сегмента за ентусиасти през потребителите на висока производителност с Ryzen 5, и след това масовите потребители с Ryzen 3. Този CPU портфейл разполага с много висок коефициент цена-производителност и отлини характеристики като отключени множители на CPU и технологията AMD SenseMI.”

Заедно с чиповете Ryzen 7 , AMD обяви и продуктовите спецификации за два Ryzen 5 процесора и демонстрира флагмана Ryzen 5 1600X, който надминава флагмана Intel Core i5 7600K с над 60% в многонишкови CPU тестове.

Отключен множител

По време на събитие за глобалната преса, анализатори и партньори миналата седмица, Ryzen процесорите бяха пуснати в действие и вече счупиха няколко световни рекорда. Овърклок екрпертът на ASUS Джон “Елмор” Сандстром, ветеранът Петри “SF3D” Корхонен и овърклок екипът AMD Ryzen успяха да вдигнат AMD Ryzen 7 1800X на 5.35GHz с рекордна производителност за 8-ядрената CPU категория. Охладеният с течен азот Ryzen постигна в Cinebench R15 и R11.5 тестовете резултати от 2454 и 27.40.

Свободно достъпният Ryzen Master Software предоставя широк контрол върху CPU настройките, като дава на потребителите възможности да изстискват всяка капка производителност от техните процесори. AMD Ryzen процесорите са налично от днес от избрани онлайн търговски вериги.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Wow // 02.03.2017 в 17:37

  Ето и едно официално ревю:

  http://www.anandtech.com/show/11170/the-amd-zen-and-ryzen-7-review-a-deep-dive-on-1800x-1700x-and-1700

 2. 2 Todor032 // 06.03.2017 в 08:59

  Нещо не са много налични, чини ми се :)

 3. 3 Бай Миле // 07.03.2017 в 18:33

  Ми изкупуват ги навсякъде като топъл хлеб нормално, идните два-три месеца ще е така, ама и хора като мен не бързат, щото трябва да се оправят всички или поне по сериозните бъгове и проблеми на платформата, след това вече ще е ем оправен ем наличен, а и чакаме да падне долара, че сега е като еврото и хич не е добре така…

 4. 4 Orlin // 07.03.2017 в 19:02

  Ей, доживяхме! :)

Коментари: