Be quiet! Straight Power 11 1000W

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 28.01.2018, 10,906 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Спецификации на Be quiet! Straight Power 11 1000W

 

 

Пълните спецификации на Be quiet! Straight Power 11 1000W могат да се видят на страницата на производителя.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Спецификации на Straight Power 11 1000W
 3. Опаковка и окомплектовка
 4. Дизайн-екстериор
 5. Дизайн-интериор
 6. Тестове и резултати
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , ,10 коментара

 1. 1 Мементо // 02.03.2018 в 13:34

  Предвид, че EVGA имат 10 години гаранция и издържат до цели 50 градуса, кото повечето захранвания както и Be Quiet го нямат, директно накланя везните в посока на EVGA, а разликата в цената е пренебрежима, но се вижда кое е по доброто и това не е Be Quiet.
  10-те години гаранция само са двойно повече и биха наклонили везната веднага, защото това са много години, през които няма да ме интересува с моята SuperNOVA какво се случва, защото си имам гаранция, а Be Quiet ще им изтече доста по бързо. Отделно от това и самия факт, че EVGA може да издържа до 50 градуса само доказва, че е по кораво и качествено захранване, отделно поддръжката на EVGA е отлична това всеки го знае, на Be Quiet не се знае каква им е. Та в общи линии EVGA обезсмислят Be Quiet с доста. Иначе имам Be Quiet Silent Wings 3 140mm 1000, много тихи и хубави перки, но при захранванията това няма да им помогне.
  В момента :
  SuperNOVA 850 G2 850W – 179$
  Straight Power 11 850W – 169$

 2. 2 Жижи // 08.03.2018 в 10:44

  Мементо, в поста ти няма никаква конкретика в следствие тестване, по-скоро ми звучи на “моето си е най-добре”.

  Имам ригове с Be Quiet! 1200W който работят под 1300W и 50 градуса са някаква химера за тях. Имам и Corsair, EVGA и Seasonic. Ако трябва да сме честни Corsair-a прави най-много проблеми.

  Твоето захранване, което рекламираш го няма никъде и последната цена е била 312лв което е 200$

  https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/evga/supernova-850-g2-850w-gold-220-g2-0850-p222900642/

  EVGA-а си е супер маерка, но не виждам BQ да отстъпва като качество.

 3. 3 Мементо // 12.03.2018 в 19:49

  Факта, че EVGA има 10 години, а BQ само 5 мен ми говори абсолютно достатъчно. А това, че ти си претоварваш захранването и на ватове и на градуси, ще си покаже като гръмне един ден или се прецака нещо, щото щом са писали в сайта, че захранването което тия са произвели или някой ОЕм ако им го е правил държи до 40 градуса, значи държи до 40 градуса. Това е като спецификацията на някой чарк да е 50 градуса, ти да дупиш чарка ем с овърклок ем и с 10 градуса над препоръчителното от производителя (защото те са го тествали до тия 50 градуса, не +10) и да казваш, ма то е нормално, колко е нормално то ще си покаже като се прецака.
  “EVGA-а си е супер маерка, но не виждам BQ да отстъпва като качество.”
  EVGA – 10 години гаранция + издържат до 50 градуса
  Be Quiet – 5 години гаранция + издържат до 40 градуса
  Ти ако това не го виждаш не знам какво виждаш, гледай да не се запалиш у вас с това прегряващо захранване дето му подаваш и още 100 вата над максималните.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 13.03.2018 в 09:56

  @Моменто, когато нямаш преки наблюдения за нещо, по-добре си мълчи и не се чувстваи длъжен, че задължително трябва да дадеш мнение.

 5. 5 Мементо // 13.03.2018 в 14:13

  Същото важи и за тебе, че доста пъти си писал разни неща особено след изкарването на Zen процесорите, що тъпотии си писал точно ти, та мненито ти за мен можеш да си го задържиш, че то ако те слушат тебе хората още интелски процесори като 6900К за по 2400 лева трябва да си купуват, вместо Zen с 16 нишки.

 6. 6 Denislav Slavchev (acdc) // 14.03.2018 в 12:05

  Нещо май доста неподготвен се изказваш, ама карай….. :lolo:

 7. 7 Марто // 14.03.2018 в 18:54

  Правя леко включване по темата. За 12 месеца смених 3 захранвания – 2 Corsair RM650X и сега последното ми го замениха по мое искане със Straight Power 11 650W.
  На Корсарите също са им дали 10 години гаранция(като на ЕВГА), стриктни регулажи на волтовете, модулно, семи-пасив моуд, кабели като за трафопост и тн и тн, НО… нещата не свършиха добре.
  Обяснявам точно как, какво и кога е станало, за да ви дам максимално точна информация, пък вие си правете изводите.
  На стената има контакт, в контакта е включен разклонител от тея с 3 гнезда, копче с лампичка и защита, която свети в зелено, когато е активна. Около 20 кинта струва един такъв. В едно от гнездата на тоя разклонител е включен втори разклонител (същия) и във втория е включен захранващият кабел на компютъра.
  Аз съм от хората, които си изключват ПС-то не само с Shut Down, а изцяло от контакта(в случая с копчето на разклонителя). За да достигне отново ток до ПС-то, трябва първият разклонител да е цъкнат на On и съответно да включа и втория. При цъкването на ключа на втория разклонител от Off на On захранването прави ПУК или Поп на английски. Правех се че не го чувам няколко пъти, докато накрая си направи нов пук и повече не се включи. Това е на 3тия месец от 120те гаранция. Следва замяна. Второто известно време не го правеше, след това и то започна да пука. Издържа по-дълго, но накрая започна да намирисва на изгоряла електроника, макар и да нямаше нито пушек, нито огън, а самото захранване реално си работеше, просто мирише на наближаващ пожар. Това е на 8мия месец от 120те гаранция.
  Захранването не е прегрявало, не е доближаван дори лимитът на мощност, не е свързано неправилно или нещо такова, просто си изпукаха 2 за година. Не разбирам от електроника и може и в мен да е грешката, но Корсар малко ми паднаха в очите. От това, което прочетох и прегледах в нета видях, че захранванията на Корсар имат навика да го правят това нещо. Свързано е с кондензаторите, ама защо и как се получава не ми е ясно.
  Та това, което искам да кажа, е че 10 години гаранция не означава, че ще работи 10 години. Сега ще видим с тоя Straight Power какво ше стане, но е трудно да не се справи поне малко по-добре.
  ПП – ако някой има представа защо става така, аз ли съм виновен и как може да се предотврати – нека споделя.

 8. 8 Мементо // 16.03.2018 в 09:48

  Странна работа по спомени, се правеше на голям разбирач, сега пък помощ искаш чудно, аз поне като знам какво казвам сам си оправям проблемите, а и имам хора, които знаят достатъчно за да ги питам, ако имам проблем с който не мога да се оправя.
  Както и да е(да те хейтва човек няма смисъл, мен нещата са ми ясни с хората), като купуваш corsair какво си очаквал качество ли, аз тая марка я отбягвам по всеки възможен начин, че са абсолютен боклук, независимо, че Seasonic са едни от ОЕМ-ите дето им правят захранванията или Tagan това няма значение, защото Corsair са тези които казват на въпросните ОЕМ както и на други ОЕМ-и кое как го искат направено и по някакъв начин са им скапани продукциите, водните им също не са особено читави, а кутии имаше случки като Corsair Obsidian 800D май беше, абе скъпа кутия, дето пластмасовите и чаркове се трошеха супер лесно, а не е евтина кутия. Един познат имаше проблем със АМ2 машината му и паметта беше Corsair, смених тоя боклук с Super Talent хамериканска и веднага му се оправиха проблемите, аз също съм имал проблем с тяхна DDR3 Vengeance памет, дето беше дефектна от завода и вадеше грешки, на един друг познат негов роднина си купил чистак нова машина от магазина и едната му плочка памет гръмнала след няколко месеца познай марката каква е била.
  За гаранцията не става дума, че даден чарк ще изкара задължително 10 години, но при EVGA съм почти сигурен, че най вероятно ще изкара, а и да не успее има доста време през което е застрахован човек, а corsair видяха от EVGA че са им 10 години и от 7 вдигнаха на 10 и те, ама като ги гледам колко са им “добри” продуктите по добре да дават доживотна гаранция, ама като има балами да им пазаруват боклуците.
  Защо ставало, ми защото си купил скапаната марка, те за това, сега добре си взел Be Quiet аз съм имал преди доста години техен блок 500 вата и беше супер захранването, въпреки че му спря един ден по незнайни за мен причини перката кабела и нещо се прецакал и не получаваше ток и прегряваше, но не изгоря, ама пак беше си досадно, че трябва да се оправя такъв проблем. Та в общи линии не си купувай corsair щото само ще си биеш главата със абсолютно липсващия им контрол на качеството и фалшивото им премиум, което го има само в техните глави, докато всяка друга алтернатива на corsair е много по добра и много по качествена.

 9. 9 Denislav Slavchev (acdc) // 16.03.2018 в 16:43

  @Momento

  Помолих те да “изпуснеш въздуха”, с който си се нагълтал и да не не се изказваш неподготвен.

  Човек само като прочете ей това,

  “независимо, че Seasonic са едни от ОЕМ-ите дето им правят захранванията или Tagan това няма значение”

  му става ясно, че си абсолютно невеж по темата.

 10. 10 Марто // 16.03.2018 в 18:11

  Омбре, точно от теб помощ не съм и очаквал, но поне съвет ми даде, което пак е нещо.
  НИКОГА не съм се правил на разбирач и голяма работа. Знам това, което ми трябва да знам и нищо повече. В случая с RM650X прочетох ревюта в Том, Гуру и Джони, гледах в Яйцето и Амазон, клипове в Ютюб и стигнах до заключението, че многото позитивни ревюта, комбинирани с 10 годишната гаранция е достатъчно. Все още не знам дали проблемът е в захранването или в мен, но ми остава една питанка за Корсар и няма да бързам да ги препоръчвам занапред. Иначе и аз си имам хора, които разбират и те ми препоръчаха да ми сменят кондензаторите с по-качествени, ама в RM650X май се ползват Нишикон, които би трябвало да са достатъчно качествени. Още повече, че отваряне на захранването означава отпадане на гаранцията, което не е добра идея. Тоя Straight Power сега е мултирейл, дали това оказва някакво влияние – не знам, но засега съм доволен. Още повече, че предпочитам перка, която винаги се върти тихо, отколкото такава, която понякога не се върти, а друг път се върти малко по-шумно от тая на BеQ.
  Изписал си сума редове, ама не си ми дал отговор защо така се получава, а само как да го предотвратя, избягвайки марката Корсар.
  Дениславе, ако ти имаш някаква представа – споделяй, не чакай покана ;д
  Тъмносиният или Молов, ако решат да прочетат темата, и те да се чувстват поканени за коментар. Много ми е интересно защо така става и имам ли аз някаква вина или просто Корсар са забравили да ги тестват за по-дълго време.

Коментари: