AMD Vulkan Ray Tracing Engine ще дебютира в игрите през тази година – Radeon Rays 2.0

В раздел: Новини от на 23.03.2018, 4,058 показвания

Изглежда на AMD им стана горещо под краката, след анонса на NVIDIA за поддръжка на рейтрейсинг технологията NVIDIA RTX , в графичните процесори Volta (и наследниците им), побързаха на свой ред да обявят своя собствена Vulkan- базирана ретрейсинг технология, която е с отворен код.

Наречен Radeon Rays, рейтрейсинг пакета за разработчици ще поддържа вече при Radeon Rays 2.0 рейтрейсинг в реално време. Новата технология е съвместима с OpenCL 1.2. Построен на базата на Vulkan, Radeon Rays 2.0 използва усъвършенствана поддръжка на API за асинхронни изчисления, за да може да направи възможен рейтрейсинга в реално време. AMD предлагат SDK пакета Radeon Rays 2.0 безплатно и най-новата версия му версия може да бъде изтеглена директно от GitHub. https://github.com/GPUOpen-LibrariesAndSDKs/RadeonRays_SDK

Vulkan Ray Tracing Engine на AMD ще дебютира в игрите през тази година
Обратно на първоначалната информация, Radeon Rays 2.0 не е само инструмент за професионалните 3D разработчици, а е инструмент и за разработка на игри, с помощта, на който разработчиците в геймърската индустрия могат да се възползват от рейтрейсинга в реално време при игрите за фотореалистично осветление и сенки.

В интервю за Golem.de  AMD казват, че се надяват през тази година да въведат технологията в геймърската индустрия. Всъщност, PC геймърите с графични карти от висок клас ще могат да се насладят на тази функция след няколко месеца, само с маркиране на настройката “Ultra” в играта. Така че за геймърската графика предстоят вълнуващи момента през тази година.

По материал на: wccftech


Етикети: , , , ,5 коментара

 1. 1 Сашо // 23.03.2018 в 15:01

  Да видим сега. Индустрията дали харесва отворен код или не им пука. Браво на АМД, че работят основно с отворен код. Надявам се да спукат балона на невидиа.

 2. 2 RayCoin // 25.03.2018 в 15:58

  за какво ти е отворен код точно, на машинен език ли ще пишеш код, имаш CUDA SDK безплатно също, пишеш на програмен език изпълнява се код. каква е драмата. какво му е отворено или затворено не разбирам. Кога ще се спука крипто балона най-после това е въпроса.

 3. 3 светльо // 27.03.2018 в 10:18

  Да си гледат конзолите. Само това им остана.

  Нвидиа е пълен монополист.

 4. 4 Нио // 27.03.2018 в 19:04

  Имат съвместимост с DX12 Ray приставката, но вероятно софтуерно емулирано или се изпълнява неефективно от неспециализирани ядра. както и всички графични карти в момента, освен титанV,(RTX 2080).

 5. 5 jj99 // 08.04.2018 в 23:48

  Надали има такова нещо като “специализирани ядра”. Новият Волта има някакви нови тенсорни ядра които смятат по-бързо операции матрици. Добавили са ги главно за ИИ, но естествено навсякъде вършат работа. Надали ще видим хардуерно трасиране на лъчи. А Radeon Rays на АМД какво е… Взели са библиотеката на Интел която работи на ЦПУ, за ГПУ-то са написали малко код по рисърч на… НВИДИА, и с цялото нещо се занимава един руснак… Не е шега…

Коментари: