D-Link Hybrid Whole Home Powerline Wi-Fi

D-Link Hybrid Whole Home Powerline Wi-Fi

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 17.05.2018, 4,236 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Тестове и впечатления
Както вече споменах в предишния материал на тема PowerLine, адаптерите са изключително лесни за инсталиране. Самата технология е такава, че не изисква на практика никаква намеса от страна на потребителя при конфигурирането на Ethernet точка за достъп. Просто трябва да свържете домашният си рутер, посредством LAN кабела пристигащ в комплекта на D-Link COVR-P2502 с един от двата адаптера, а самият адаптер да го включите в най-близкия ел. контакт. Другият адаптер от комплекта трябва да го включите в най-близкия ел. контакт, където желаете да имате точка за достъп до домашната си мрежа. И това е всички. При използване на Wi-Fi имате два варианта за конфигуриране. Първият е, чрез използване на WPS/AOSS функцията за бързо настройване, при която се създава сигурна Wi-Fi връзка, без да въвеждате парола. Вторият метод е изцяло ръчен и е предназначен за малко по-напреднали потребители. При него се изисква да влезете в конфигурационното меню на хибридния екстендър, като за целта се използват данните от конфигурационната Wi-Fi карта за настройка, или от стикера на гърба на хибридния PowerLine адаптер.
Като обхват на Wi-Fi покритие COVR-P2502 се справя изненадващо добре, даже и зад дебела железобетонна стена. На практика в помещение с около 200 кв.м и множество железобетонни колони, осигурява чудесно покритие.
При пряка видимост от няколко метра, постигна много добра скорост при Wi-Fi връзка.


На практика скоростта е по-висока от тази, която постигна при връзка с LAN кабел.

А през една преградна стена (железобетон), резултатът е повече от отличен, за което говори долната графика.

Тук е моментът да кажа, че при тези бързи хибридни екстендъри, качеството на електрическата инсталация, както и качеството на електроснабдяване играят първостепенна роля. Всякакви шумове породени от неизправни електроуреди или такива, които не отговарят на стандартите, оказват влияние върху скоростите на предаване на данни.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Характеристики и спецификации
  3. Поглед отблизо
  4. Тестове и впечатления
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.