iXsystems  обяви своята нова TrueNAS M-серия сторидж платформи

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.05.2018, 2,757 показвания

  • Файловите сървъри използват NVDIMM и NVMe устройства за високопроизводителен кеш и предлагат над 10 петабайта капацитет за съхранение на данни –

 

2 май 2018 г. — Водещият производител на сторидж решения за бизнеса анонсира своите системи TrueNAS M40 и M50 като най-новите високопроизводителни модели в продуктовата линия “хибриден, унифициран сторидж”.  TrueNAS M-серията използва възможностите на NVMe и NVDIMM, за да вдигне производителността на хибридните масиви за съхранение на данни TrueNAS. Моделите използват също Intel® Xeon® Scalable фамилия процесори и поддържат до 100GbE и 32Gb Fibre-Channel мрежова инфраструктура. Позиционирана между изцяло флаш системата TrueNAS Z50 и хибридната TrueNAS X-серия, TrueNAS M-серията на iXSystems осигурява до 10 петабайта свързан към мрежата сторидж (Network Attached Storage – NAS) и допълва продуктовата гама, която сега разполага с капацитет и производителност за всеки бюджет.

 

Проектирани за корпоративни среди разположени в офиса и в облака

Като унифицирано решение за споделяне на файлове, блокове от данни и обекти TrueNAS може да служи като файлов сървър, като платформа за архивиране, за виртуализация, за производство на мултимедийни продукти, както и като частен „облак“ благодарение на поддръжката на SMB, NFS, AFP, iSCSI, Fibre-Channel, и S3 протоколи.

„Сърцето“ на TrueNAS M-серията е къстомизирано 4U шаси с два контролера, което поддържа до 24 броя 3.5” устройства. Моделите в М-серията са два – M40 и M50 – за максимална гъвкавост и мащабируемост. TrueNAS M40 използва NVDIMM модули за кеш при запис, SSD устройства за кеш при четене и до два външни JBOD шасита за разширение с по 60 гнезда за дискове, които могат да поберат до 2PB (петабайта) капацитет. TrueNAS M50 използва NVDIMM модули за кеширане при запис, NVMe устройства за кеширане при четене и до 12 броя външни JBOD шасита за разширение с по 60 гнезда за дискове, за мащабиране на капацитета за съхранение на данни до 10 PB. Дизайнът с два контролера осигурява висока степен на отказоустойчивост и възможност за ъпгрейди без прекъсване работата на системата за критично-важни корпоративни среди.

TrueNAS M-серията използва най-нови технологии на постоянна памет за интензивни приложения работещи с големи обеми данни, което помага на бизнесите да ускорят работата в корпоративните среди и да инсталират свои частни „облачни“, изчислителни мощности, които са с два пъти по-голям капацитет от предходните TrueNAS модели. Тя също така поддържа репликиране на облачните платформи Amazon S3, BackBlaze B2, Google Cloud и Microsoft Azure, и може да осигури „склад“ за обекти като използва разпространения S3 протокол за сторидж на обекти, на частица от цената на обществения „облак“.

Бързина

Като истински корпоративна сторидж платформа, TrueNAS M50 поддържа задачи изискващи много висока производителност с до 4 активни 100 GbE порта, 3TB RAM, 32GB NVDIMM кеш за запис и до 15TB NVMe флаш кеш за четене. TrueNAS M40 и M50 включват поддръжка 24/7 и глобална „на следващия работен ден“, като с това осигуряват спокойствието на ИТ отделите. Модулният, tool-less дизайн на M-серията позволява лесно обслужване без прекъсване на работата на платформите, както и ъпгрейд извършван от крайните потребители и техниците по поддръжката за гарантирана работоспособност. TrueNAS разполага с поддръжка базирана в САЩ, осигурена от инженерните екипи, които са разработили системите, и предлага бърза реакция, от каквато се нуждаят корпоративните среди.

 

Основни характеристики на TrueNAS платформите, спечелили признанието на ИТ индустрията

  • За корпоративни среди:Перфектно приложими в частни облачни среди и корпоративни приложения като споделяне на файлове, архивиране, производство и инженеринг, системи за наблюдение и хостинг на виртуални машини.
  • Унифицираност: Използват SMB, AFP, NFS са съхранение на файлове, iSCSI, Fibre-Channel и OpenStack Cinder за блок сторидж, и S3-съвместими API за обектен сторидж. Поддържат всички разпространени операционни системи, хипервайзори и приложения.
  • Икономичност: Изградете частен корпоративен „облак“ и намалете общата стойност на притежание (ТСО) на сторидж със 70% спрямо уеб-услугите на Amazon (AWS) с интегрираните корпоративни е-клас характеристики като in-line компресия, дедупликация, клониране и подсигуряване на „тънки“ клиенти.
  • Защита: Файловата система OpenZFS гарантира целостта на данните с най-добра в класа репликация и моментен snapshot на информацията. Клиентите могат да направят пълно копие (репликация) на данните към всички останали сторидж системи на iXsystems, както и към обществения „облак“.
  • Надеждност: Опцията High Availability (висока степен на работоспособност, отказоустойчивост) с два hot-swap контролери за непрекъснат достъп до данните и 99.999% състояние на непрекъсната работа.
  • Разпознаваемост: Осигуряване и управление на сторидж със същите опростени и мощни WebUI и REST API потребителски интерфейси, използвани във всички продукти на iXsystems за съхранение на данни, както и FreeNAS софтуера на iXsystems.
  • Сертифицираност: TrueNAS системите са преминали процесите на сертификация Citrix Ready, VMware Ready, и Veeam Ready, като с това намаляват риска при инсталиране на виртуализирана инфраструктура.
  • Отвореност: TrueNAS е най-отвореното корпоративно сторидж решение на пазара, тъй като използва протоколи за споделяне, които са стандартни в индустрията, корпоративна файлова система OpenZFS с отворен код и FreeNAS, световната №1 сторидж операционна система с отворен код.

„Решенията на iXsystems са важна част от нашия продуктов портфейл, защото системите за съхранение и споделяне на данните са ключови в изграждането на корпоративни информационни среди,“ коментира Стойчо Гергинов, изпълнителен директор на SG-Computers Engineering, дистрибутор на iXsystems у нас. „Новите платформи с много висока производителност на базата на флаш-продукти отговарят на съвременните изисквания за още по-бърз достъп до големи обеми информация,“ допълни той.

Наличност

Сторидж платформите TrueNAS M40 и M50 са на пазара от  май 2018 г. – чрез глобалната мрежа от дистрибутори на iXsystems. Цените на TrueNAS M-серия започват от под 20 000 щатски долара, като ценообразуването използва линеен модел „на терабайт“. С типичната компресия, компания може да разполага с един Petabyte за под $100 000 USD. TrueNAS се доставя с „all-inclusive“ комплект софтуер, който осигурява NFS, Windows SMB, iSCSI, моментен snapshot, клонирания и репликация.

Допълнителна информация за продуктите от гамата TrueNAS на iXsystems можете да намерите на сайта на дистрибутора: https://sg-computers.com.  


Етикети: , ,Коментари: