На Computex 2018 AMD представя своите нови поколения високопроизводителни процесори Ryzen, EPYC и Radeon

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.06.2018, 2,180 показвания

 

 • Компанията демонстрира 7nm Radeon™ “Vega” графични процесори за професионалисти и информационни центрове, както и 12nm 2-ро поколение AMD Ryzen™ Threadripper™ —
 • Разширява се екосистемата AMD EPYC™ за доставчици на облачни услуги

 

Тайпе, Тайван, 6 юни 2018 г. AMD (NASDAQ: AMD) демонстрира своите иновационни CPU и GPU решения, които движат напред високопроизводителните изчислителни среди, по време на предавана на живо пресконференция на COMPUTEX 2018. AMD представи „пръв поглед“ върху производителността на очакваните скоро тази година 7nm AMD Radeon™ Vega GPU продукти, 12-нанометровия, 2-ро поколение AMD Ryzen™ Threadripper™ и голямо разнообразие от изделия на партньори взели „на въоръжение“ Ryzen™ и Radeon™ чиповете. AMD също така анонсира три новини за процесорите EPYC™: тяхното присъствие в облачните услуги на Tencent, нова HPE еднопроцесорна система и подробности за първата Cisco UCS сървърна платформа.

Новости при клиентските системи

 • AMD направи първата публична демонстрация на 2-рото поколение AMD Ryzen Threadripper, което е и второто от 12нм продукция на компанията. По време на пресконференцията AMD обяви очаквания скоро Ryzen Threadripper от второ поколение с 32 ядра и 64 нишки. Процесорът показа забележителна производителност в задачи по рендериране, кодиране и пост-продукция от HEDT сегмента – част от най-важните случаи на приложение на процесори от този клас. Ryzen Threadripper чиповете от второ поколение се очакват през третото тримесечие на 2018 г.
 • AMD показа широк портфейл от висококласни мобилни и настолни системи на своите глобални ОЕМ партньори, базирани на мобилни Ryzen APU, 2-ро поколение Ryzen процесори и Radeon GPU. Сред новите машини са:
  • Acer ноутбук Predator Helios 500, настолна система Predator Orion 5000 и геймърски десктоп Nitro 50 ;
  • ASUS VivoBook X505ZA и X570ZD мобилни РС;
  • Най-новата серия Inspiron на Dell с Inspiron 13” 7000 2-в-1, Inspiron 15” 5000 ноутбук и 7000 гейминг десктоп
  • Лаптопи HP Envy x360 13” и Envy x360 15”
  • Ноутбук Huawei Matebook D 14”
  • Лаптопи Lenovo Yoga 530, IdeaPad 530S, 330S и 330
 • AMD продължава да разширява и подобрява AM4 екосистемата за настолни машини с Ryzen десктоп процесорите с обявяването на дънни платки с AMD B450 чипсети. Оптимизирани за 2-рото поколение Ryzen CPU, чипсетите B450 предоставят отличен баланс от характеристики, производителност и стойност, и ще бъдат налични в дъна на ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte и

 

Графични решения и гейминг

 • AMD направи първата публична демонстрация на Radeon Vega GPU базиран на 7nm процес; тези графични чипове са предназначени конкретно за професионални приложения и GPU-сървъри в информационните центрове.
 • AMD обяви, че базираните на 7-нанометровата Radeon “Vega” архитектура Radeon Instinct графични карти ще бъдат във формати за вграждане в сървъри и в работни станции, и ще започнат да се доставят още тази година.
 • AMD също така разкри:
  • Radeon™ RX Vega 56 “нано” графична карта от PowerColor, която прави възможно използването в гейминг машини с малък форм-фактор,
  • Най-новото приложение на технологията Radeon FreeSync™ в 80-инчови Samsung QLED телевизори за плавен геймплей без накъсвания от РС-та с Radeon™ RX графични карти или игрална конзола Microsoft Xbox One™ S или Xbox One™ X,
  • Поддръжка на Freesync с HDR, достъпна сега в наскоро пуснатата и популярна AAA игра Far Cry® 5 на

Новини от сървърния сегмент

AMD съобщи за ръст в използването на сървърните процесори EPYC:

 • Почти 2-кратен ръст на доставките на EPYC за 1-вото тримесечие на 2018;
 • Приложение в новия HPE ProLiant DL325 Gen10 еднопроцесорен сървър за виртуализация и софтуерно-дефиниран сторидж с до 25% по-ниска скорост на виртуална машина от водещите двуцокълни конкурентни предложения;
 • Първото досега използване на EPYC в Cisco UCS сървъри, в решението с най-висока плътност на ядрата;
 • Следващото поколение 7nm EPYC чип с кодово име “Rome” в момента се изследва в лабораториите на AMD, а тестови бройки на същия ще бъдат изпратени на основните клиенти на компанията перз втората половина на 2018 г., преди официалния старт през 2019 г.

 

Поддържащи източници

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

AMD, логото AMD Arrow, Ryzen, Radeon, EPYC и техните комбинации са собственост на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използванни само с информационна цел и могат да бъдаттърговски марки на съответните собственици.


Етикети: , , , ,Един коментар

 1. 1 Сашо // 06.06.2018 в 16:36

  > с до 25% по-ниска скорост на виртуална машина от водещите двуцокълни конкурентни предложения

  Не трябва ли 25% по-бРъз да е новия сървър?

Коментари: