Новият HPE Gen10 сървър с AMD EPYC™ вдига летвата във виртуализационни среди и софтуерно-дефиниран сторидж  

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.06.2018, 2,202 показвания

 

 ─ Еднопроцесорният HPE ProLiant DL325 Gen10 осигурява двупроцесорна производителност за по-голяма ефективност и ниска стойност на притежание ─

 

 

Санта Клара, Калифорния, 6 юни 2018 г. AMD (NASDAQ: AMD) обяви, че новият сървър на Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) – ProLiant DL325 Gen10  – ще използва процесор от серията AMD EPYC™ 7000.

HPE ProLiant DL325 Gen10 разчита на до 32 “Zen” ядра в AMD EPYC чипа, заедно с до два терабайта памет и 40 терабайта NVMe сторидж  в 1U шаси. С големия броя ядра и висока пропускателна способност на работа с паметта, заедно с 40 PCIe писти заделени за до 10 NVMe сторидж устройства, той е идеален за приложения като виртуализация с висока плътност, хостинг и софтуерно-дефиниран сторидж, намалявайки общата стойност на притежание (TCO), когато го сравняваме с традиционните двупроцесорни системи. HPE ProLiant DL325 Gen10 осигурява до 27% по-ниска стойност на виртуална машина (VM) от водещите двупроцесорни конкурентни конфигурации.

Добавянето на HPE ProLiant DL325 Gen10 увеличава избора от налични в момента AMD-базирани сървърни платформи, от HPE ProLiant MicroServer Gen10 и HP Moonshot решенията до двупроцесорния HPE ProLiant DL385 Gen10 и еднопроцесорния HPE Cloudline CL3150 Gen10. Освен сериозно намаление на стойността на притежание във виртуализационни среди, HPE ProLiant DL385 Gen10 позволява работа с до три GPU с двойна ширина или 5 GPU с единична ширина, включително графичния ускорител Radeon Instinct MI25, за приложения като изкуствен интелект.

AMD EPYC за изграждане на безкомпромисни еднопроцесорни сървърни решения

Процесорите AMD EPYC 7000 са с повече входо-изходи, поддържат повече оперативна памет и предлагат повече процесорни ядра, за да вдигнат ограниченията по отношение на производителност и функционалност, типично свързвани с еднопроцесорните системи. С AMD EPYC партньорите на компанията могат да изграждат еднопроцесорни платформи, които да адресират над 50% от пазара традиционно обслужван от двупроцесорни решения, без компромиси в производителността, управляемостта и надеждността, търсени от корпоративните клиенти и компаниите предлагащи облачни среди.

Наличност

Сървърът HPE ProLiant DL325 Gen10 ще бъде на пазара от юли т.г.

 

Допълнителни източници

  • Тук ще намерите повече подробности за сървъра HPE ProLiant DL325 Gen10
  • AMD EPYC процесори наcom
  • Следвайте решенията на AMD за информационни центрове в Twitter@AMDServer

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

AMD, логото AMD Arrow, Radeon, EPYC и техните комбинации са собственост на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използванни само с информационна цел и могат да бъдаттърговски марки на съответните собственици.


Етикети: , ,Един коментар

  1. 1 Сашо // 08.06.2018 в 14:10

    много EPYC сървъри излязоха, браво

Коментари: