Да защитим данните си в екстремни условия с ADATA ED600

Да защитим данните си в екстремни условия с ADATA ED600

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 20.09.2018, 4,929 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Както вече уточнихме Adata ED600 е външен корпус за диск с USB 3.1 интерфейс, в който може да се постави 2.5″ класически твърд диск или SSD устройство, като по този начин го превръща във външен твърд диск за съхранение на данни. Връзката с хост компютъра се осъществява посредством високоскоростния интерфейс USB 3.1, който е обратно съвместим с по-старите USB 3.0 и USB 2.0 интерфейси.

Защитата на кутията покрива стандарта IP54 – първата цифра определя степента на защита срещу механични частици (в случая за размер < 1 mm), а втората определя степента на водоустойчивост.

 

 

Кутията е изработена от оребрен пластичен материал, който по същество е някакъв вид пластмаса, която е значително по-устойчива на счуване от стандартната, която сме свикнали да виждаме в ежедневната си употреба.

За да може диска да легне плътно в кутията, от вътрешната и страна е добавено легло изработено от силиконова гума със странични бордове и фланец, като обхваща и страничните повърхности на диска. Освен за защита от евентуални удари, то служи и за уплътнение с горния капак на кутията с цел предпазване на диска от прах и вода. В комплекта към кутията има и две еластични рамки (едната е резервна), които са самозалепващи се и се поставят от вътрешната страна на горния капак на кутията, с цел да се уплътни добре диска и да го защити срещу механични сътресения.

 


Капакът се затваря посредством пластмасова закопчалка, която го притиска надолу и независимо, че се създава илюзия за добро уплътняване, то не е херметично (неслучайно степента на водоустойчивост е обявена IPx4) и поради тази причина кутията не гарантира каквато и да е степен на защита, ако я изпуснете във вода. Тоест даже да я изпуснете в локва, гарантирано ще се намокри отвътре – изпробвано е! Производителят гарантира единствено, че ED600 е защитена от дъжд и плискаща вода – ако например по невнимание разлеете някаква чаша вода.

 

От външната страна USB порта също е защитен посредством гумено капаче, така че да възпрепятства влизането на прах и вода.

При ADATA ED600 липсва стандартния LED индикатор за активността на диска, когато се използва, но предполагам това е продиктувано от мотива, че един светодиод би бил вероятна пречка за постигане на устойчивост срещу вода и прах.

 Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Поглед отблизо
  3. Спецификации
  4. Тестове и резултати
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети:Коментарите са забранени.