Intel Optane SSD 9 280GB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 12.09.2018, 6,479 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Темата със SSD-тата и тяхното непрекъснато налагане на IT пазара от няколко години насам става все по-актуална, особено след като технологиите се развиха много сериозно за много кратко време. Когато се появи, паметта тип TLC (3-bit MLC, Tripple Level и т.н.), тя бе доста бързо “анатемосана” като нерентабилна, несигурна, неефективна, що се отнася до сравнението с масовите MLC-та по това време. А какво се случва в момента – най-актуалните предложения за SSD, базирано на комбнацията от TLC NAND Flash и специализиран TLC-ориентиран управляващ контролер демонстрират възможности, почти неразличими от това, което актуалните SSD-та с MLC NAND могат да представят във формат SATA 6 Gbps (а в известна степен и при NVMe M.2).

TLC, обаче, не е единственият интересен топик за обсъждане в последните месеци (и година). Наред с това имаме и Intel Optane Memory. Това, вече, е нещо съвсем друго. Докато при TLC и MLC имаме доста сходство, при Intel Optane Memory ситуацията е малко по-различна. И да, поставянето на 16 GB или 32 GB “буфер” на дънната платка с Optane Memory за кеширане на данните на OS не е нещо велико, но когато погледнем към този тип памет и употребата ѝ при самостоятелно устройство SSD, нещата стават много по-интересни…Всички страници от статията:

  1. Интересното при SSD - TLC и Optane
  2. Какво е Intel Optane Memory
  3. Intel Optane SSD 9
  4. Тестова система и резултати
  5. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 JediMonster // 20.09.2018 в 10:51

    Ще е интересно да направите сравнение между Kingston DCP1000 3200GB PCIe HHHL SSD иIntel DC P4800X Optane Series HHHL PCIe SSD 1.5TB. :)

Коментари: