Intel Optane SSD 9 280GB

Intel Optane SSD 9 280GB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 12.09.2018, 5,818 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


На фона на представянето на първите версии на Optane – двата “кеша” с капацитет 16 GB и 32 GB, актуалните модели Optane 900P (а със сигурност и 905P) недвусмислено показват какво са успяли да постигнат като напредък Intel за само няколко месеца. Обемите са вече доста по-адекватни, че дори и ценовите равнища. Да, Optane 900P много лесно надскача своите преки конкуренти що се отнася до финансовото изражение на нещата, но и за това е налице логичното обяснение. Първо ще споменем думичката “Intel”, после ще добавим и “новата технология 3D XPoint и паметта Optane”. Все “причини” за по-висока пазарна цена.

Погледнато по определен начин, Intel Optane 900P може би показва какво да очакваме от SSD-тата в близко бъдеще, като процесорният гигант го предлага на своите клиенти още сега. Макар тези устройства да се водят с позициониране към геймърите и ентусиастите, според нас определението е по-скоро “геймърите ентусиасти” или просто само за “ентусиастите с финансови възможности”. Спокойно можем да добавим, че Optane 900P определено не е за всеки. (Чак) толкова бързо SSD едва ли е нужно дори на по-запалените геймъри, или занимаващите се професионално с предпечат и прочие. Няма спор, с Optane 900P от компанията-производител недвусмислено… “показват мускули”. И да, ако изберете Optane 900P ще притежавате SSD с наистина топ възможности.

Една друга характеристика на Optane 900P заслужава конкретно внимание, и това е “издръжливостта” на тези устройства. 5110 TBW е заявка, която е дори стряскаща, наред с разни други определения. Когато говорим за “mission critical” приложение на устройства SSD за съхранение, особено пък при тези с интензивно натоварване, TBW е едно от най-важните и определящи условия. Тук Intel могат да се “потупат по гърдите” и да кажат – имаме го… дори при модела с обем от 280 GB. Както и да го погледнем, 5110 TBW респектира сериозно. Optane 900P със сигурност са създадени за сериозни задачи.

Не ни остава друго, освен да очакваме технологията да се развива максимално бързо, което да позволи Optane-базираните предложения да стават все по-достъпни, и то в най-скоро време. Или просто да бръкнем (поне хората, които могат да си го позволят) доста дълбоко в джобовете и да си закупим бъдещето още сега.Всички страници от статията:

  1. Интересното при SSD - TLC и Optane
  2. Какво е Intel Optane Memory
  3. Intel Optane SSD 9
  4. Тестова система и резултати
  5. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 JediMonster // 20.09.2018 в 10:51

    Ще е интересно да направите сравнение между Kingston DCP1000 3200GB PCIe HHHL SSD иIntel DC P4800X Optane Series HHHL PCIe SSD 1.5TB. :)