Microsoft търси бъг, които деактивира лиценза на Windows 10 Pro

В раздел: Новини от на 9.11.2018, 3,445 показвания

Microsoft е получил множество сигнали идващи от потребители, че техният лиценз за Windows 10 Pro внезапно се показва като деактивиран. Първо това беше съобщено от няколко потребители на Reddit, чиито профили показват, че изглежда проблема не е ограничен до нито един конкретен регион. Много от засегнатите потребители са получили допълнителни съобщения от ОС, че лицензът им е за Windows 10 Home и че те трябва да инсталират този конкретен вариант.
Microsoft бързо реагира на този бъг и един от членовете на екипа им за поддръжка заяви, че “Microsoft току-що е пуснал ново съобщение за изникнал наскоро проблем с активирането свързан с Pro версията. Този проблем съществува в Япония, Корея, Америка и много други страни. Много съжалявам, че трябва да ви информирам, че в момента има временни проблеми със сървъра за активиране на Microsoft и че някои клиенти могат да срещнат този проблем, в който Windows 10 Pro се показва като неактивен. Нашите инженери работят неуморно за разрешаването му и се очаква да бъде коригиран в рамките на един до два работни дни.” Това беше последвано от изявление на Джеф Джоунс, старши директор на компанията, който продължи: “Ограничен брой клиенти са имали проблем с активирането, който нашите инженери вече са разгледали. Засегнатите клиенти ще видят решението на проблема през следващите 24 часа, тъй като се прилага автоматично. Междувременно те могат да продължат да използват Windows 10 Pro, както обикновено. “

Ако имате този проблем, опитайте инструмента за отстраняване на неизправности при активиране, за да видите дали ъпдейта вече е приложен, който би трябвало да помогне за отстраняването на грешката.

Източник: Techpowerup


Етикети: ,4 коментара

 1. 1 Комаро // 11.11.2018 в 22:22

  Значи това е станало вчера при мен, чак се учудих как така оригиналния ми виндос 10 про пишеше, че не е..
  В прочем моя проблем го оправих от менюто за активация на виндос, има опция check the error и те така..
  Не съм ползвал никакви тулове и инструменти и програми..

 2. 2 Angelinoff // 12.11.2018 в 15:24

  И на мен ми го направи, отидох в Settings, и там дадох Troubleshoot, проблема изчезна след това.

 3. 3 Stan230 // 12.11.2018 в 21:14

  Явно не е бил само при мен проблема. :)

 4. 4 Mapuo // 14.11.2018 в 08:09

  Проблема изчезва при рестарт, но е много дразнещ.

Коментари: