Тъмните сили на be quiet! – Dark Rock Pro 4 и Dark Rock 4

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 9.11.2018, 4,984 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


 

През последните години AIO процесорните охладители повишиха своята популярност. Това e така, заради тяхната много добра ефективност на охлаждане, която предлагат и липса на проблеми с отстоянието до компонентите на дънните платки в сравнение с повечето конвенционални въздушни охладители. Вероятно обаче ще мине доста време, преди да успеят напълно да заменят последните (ако изобщо това някога се случи). А и на пазара има няколко въздушни охладители, които благодарение на техния огромен размер всъщност могат да се конкурират с някои от най-добрите AIO модели.

Благодарение на масивните си въздушни охладители тип „двойна кула” NH-D15 и NH-D15S, Noctua от доста време се радва на най-високото място в йерархията на топ въздушните CPU охлаждания. Изглежда обаче, че на be quiet! не им харесва това и искат да променят тази ситуация с последните си модели Dark Rock 4 и Dark Rock Pro 4. Тези два модела бяха обявени още през януари на събитието CES 2018 и ние сега ще споделим нашите впечатления от тях, тъй като вече имаме тестови екземпляри.

Охладителите be quiet! Dark Rock Pro 4 и Dark Rock 4 са четвърто издание на едноименните модели и  преки наследници на моделите Dark Rock Pro 3 и Dark Rock 3, които датират на пазара от 2014 г. От be quiet! твърдят, че последната генерация, освен по-ефективна е и по-тиха от предходната, благодарение на подобрения дизайн и използване на нови, по-добри вентилатори, както и на специално черно керамично покритие.

be quiet! Dark Rock Pro 4  обещава на потребителя, че може да се справи с процесори с TDP до 250 W, а Dark Rock 4 – до 200W TDP.

Tова формално, даже и на “хартия” е повече от достатъчно, за да могат да се справят с всеки настоящ потребителски процесор, дори и със значителен овърклок.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Технически характеристики
 3. Опаковка и съдържание
 4. В близък план
 5. Монтаж
 6. Тестова система и резултати
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , ,2 коментара

 1. 1 wutsdis // 26.11.2018 в 15:27

  “Преработените, горни алуминиеви панели, не само карат охладителите да изглеждат по-добре, но те също така спомагат на въздушния поток да не изтича нагоре.”

  Това “нагоре” според кой е, има ли цитат от някъде или автора така си мисли? Нали се сещате, че нагоре е относително, особено в кутия, където дъното е на стената и тавана на радиатора гледа настрани. Доста смешно ми стана с това изказване, малко лаишко, редактора го е изпуснал май. : D

 2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 28.11.2018 в 12:14

  Какво точно лаишко и неясно има, или просто всичко се приема буквално?!
  Нагоре, над ламелите – вентилатора излиза над тях-, а пък как е позициониран охладителя в кутията, това е без зачение в случая.

Коментари: