Ревю на Mesh системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 28.12.2018, 4,889 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


 

Откакто Google популяризира подкатегорията безжична решетъчна (Mesh) мрежа, почти всяка марка се опитва да стъпи на този пазарен сегмент. По същество Mesh мрежата представлява мрежа от Wi-Fi клетки (възли). Само преди няколко години тя беше съвсем нова категория, но в днешно време много потребители я припознават като начин за осигуряване на желаното покритие. Мрежата от Wi-Fi клетки може да не е универсално решение, подходящо за всеки един потребител, но за много хора тя има смисъл.

Достойнствата на безжичните решетъчни мрежи са стабилност, ефективност и автоматично конфигуриране. Те осигуряват най-добрата и най-висока пропусквателна способност, която може да се постигне в дома, офиса или на открити пространства. Веднъж първоначално настроени Mesh мрежите, не изискват повече да се занимавате с тях. Именно всички тези предимства накараха редица компании работещи в сферата на безжичните продукти да пуснат mesh системи, подходящи за дома и малкия бизнес.

Mesh WiFi системите никак не са евтини, но новата Tenda Nova MW3 се опитва да опровергае това с доста ниската си цена от само 150 лв. За по-малко от цената на обикновен рутер среден клас, вие получавате пълен набор от две WiFi точки (възли), готови да осигурят безжична връзка до най-далечните точки на вашия дом.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Как работи Tenda Nova MV3
 3. Спецификации
 4. Поглед отблизо
 5. Впечатления от работата
 6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , ,3 коментара

 1. 1 Сашо // 29.12.2018 в 20:18

  > Второ, няма режим на типична точка за достъп (AP)

  Това реално те принуждава да изполваш тендата за основен рутер, което в много ограничаващо.

  Относно скоростите, надявам се при 4 и повече устройства, да може сигналът да върви по повече пътища и да е по бързо, но съдейки по цената и техническите данни, едва ли. Просто евтина система за малки нужди.

 2. 2 any // 30.12.2018 в 11:54

  И кое му е новото на Mesh топологията? Нито е нова, нито е отскоро. Измислят си начини да скубят потребителите.
  Единственият плюс е, че се самоконфигурира, но за сметка на това не е много гъвкаво поне представеното тук решение.
  Турнали два-три повторителя и давай да продават “иновации”.

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 07.01.2019 в 18:45

  Това решение е за невзискателни потребители. Имаш някой лаптоп, два три телефона… Да си провериш пощата, да прочетеш клюките и да початиш с някой от вкъщи. То даже няма конфигурационен тул под windows. Скъпите системи повече стават, но пак са далеч от една медна мрежа с няколко AP-а. Ае на google изгъзиците.

Коментари: