AMD Navi се появи в актуализация на MacOS

В раздел: Новини от на 21.01.2019, 1,670 показвания

Предстоящите Navi графични процесори на AMD бяха открити в изходния код за актуализация на MacOS Mohave. Файлът с име „AMDRadeon6000HWServiceskext“ изброява Navi 16, Navi 12, Navi 10 и Navi 9. Вероятно това са имената на продуктовите варианти, а не кодовите имена на четири различни процесора. С други думи, номерата трябва да описват колко изчислителни единици са разрешени за всяко устройство.

Фактът, че тези записи вече съществуват, може да означава, че Navi е много по-близо, отколкото си мислим. Слуховете за пускането им през юли не изглеждат чак толкова преувеличени и е напълно реално тогава да се появят.

Navi се смята за наследник на архитектурата Polaris, която по същество е средния клас графична архитектура на AMD. Именно Navi архитектурата ще позволи на AMD отново да се съсредоточи върху пазара на средния клас графични ускорители с новата си 7nm енергийно ефективна архитектура. Всъщност и Марк Папърмастър потвърди, че 7nm Radeon VII за момента ще бъде най-високият клас графична карта на AMD.

Източник: Videocardz


Етикети: ,Коментари: