Нaстройване на MESH системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 1.02.2019, 3,090 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


В предишния материал за Mesh системата Tenda Nova MW3 ви запознахме с нейните възможности, характеристики и представяне. В този материал ще разгледаме интерфейса и за управление, който го няма никъде подробно описан.
Както вече писахме в предишния преглед на MW3 и за разлика от други подобни системи, MW3 няма уеб базиран контролен интерфейс за настройка на параметрите му. Единственият начин да управлявате устройството е само посредством мобилното приложение Tenda WiFi. То може да бъде изтеглено в Google Play и AppStore.


На корпуса на устройството (кубчето) има QR код, така че няма да имате проблем.

Преди да стартирате приложението, вземете, което и да е кубче от комплекта и свържете захранването му, както и LAN кабела към WAN порта му. След това изчакайте около 35-40 секунди, докато системата зареди и е напълно готова за работа – LED индикаторът трябва да свети зелено.

Самото приложение е доста добре замислено и при първия старт ще провери WiFi мрежата, към която е свързан вашия мобилен телефон/таблет. Ако сте свързани към “чужда” мрежа, приложението ще предложи да се свърже към мрежата на Tenda.

Към кой SSID да се свържете и с каква парола, е изобразено на долния капак на всяко едно кубче ( за което допълнително ще ви уведоми съветника за настройка). След свързване към мрежата на Tenda, приложението определя модела и стартира съветника за настройка. Факт е, че приложението е унифицирано и се използва за управление на различни безжични устройства на Tenda, като например AC5 и F9. В нашия случай това е Tenda MW3.Всички страници от статията:

  1. Инсталиране на MW3
  2. Първоначално конфигуриране
  3. Първоначално конфигуриране-продължение...
  4. Интерфейс с настройки
  5. Интерфейс с настройки-продължение...
  6. Финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,Коментари: