Публикуваха резултати на Radeon VII срещу RTX 2080

Публикуваха резултати на Radeon VII срещу RTX 2080

В раздел: Новини от на 7.02.2019, 2,713 показвания

 

Днес официално ще дебютира графичната карта AMD Radeon VII, която е първата графична карта, произведена по 7 nm (за възел) технологичен процес и е базирана на следващото поколение графичен чип Vega 20. Всички сме в очакване на първите ревюта с нея, за да видим как се предствя.
Междувременно вчера колегите от испаноезичната медия HD Technologia не са издържали (както споделят) и са публикували тестове на Radeon VII, в които основен опонент е NVIDIA RTX 2080.


Според тези резултати двете карти са на “кантар”. Дали е така, по-късно ще разберете, като публикуваме нашето ревю на картата.

Изглежда има голяма вероятност да се окажат верни слуховете, за които вече писахме, че за старта на Radeon VII има предназначени за търговската мрежа само 5000 бройки и това e зa целия свят. Колегите от wccftech информират, че например за търговската мрежа в Англия има само 100-200 бройки (около 50 бр. от тях са в онлайн магазина Overclockers UK), за Испания и Италия са предвидени по 20 бройки и т.н.

Колегите също така цитират цена от 739 евро за Европа, така че на фона на всичко това изобщо не е изненадваща родната цена, която е и реално преордер, защото наличност няма (най-рано след 10 дена).

От AMD са лаконични и твърдят, че има достатъчно карти, но ако наистина няма втора партида, с нормални количества за световните пазари, със сигурност и тази карта ще си остане само един “полу хартиен анонс”, като този път няма оправдание с повишено търсене от страна на множеството копачи на криптовалути.


Етикети: , ,Коментарите са забранени.