Появи се снимка на PCB на графичната карта AMD “Navi”

В раздел: Новини от на 30.04.2019, 2,142 показвания

 

Снимки на PCB на предстоящата видеокарта AMD Radeon “Navi”, стигнаха до интернет през уикенда. Снимките разкриват доста дълга (над 25 см) платка с маркировка AMD, както и дизайн, който не съответства на никой известен досега на AMD. В сърцето на платката се вижда голям ASIC пад, който изглежда има приблизителен размер на чипа “Polaris 10”. ASIC чипа е заобиколен от осем GDDR6 пада. Можем да предположим, че GDDR6 чиповете памет са с правоъгълна форма на корпуса и на своята матрица с изводи.

 

 

Печатната платка разполага с два 8-пинови PCIe захранващи пада и 8+1 фазов VRM регулатор на напрежение. По падовете на PCB, може да съдим, че ще се използват премиум компоненти като например правоъгълни танталови кондензатори, DrMOS чипове и висок клас VRM контролер.
Има и предвидено разпределение на PCB за функцията dual-BIOS.
От падовете на конекторите за свързване на дисплеи прави впечатление, че е напълно премахнат DVI изхода и са налични само изходи приличащи на DisplayPort, HDMI и USB-C базиран, като например VirtualLink. Хедърът на вентилатора изглежда комплексен, вероятно предлага индивидуален контрол на скоростта на вентилаторите на мултивентилаторен охладител, който може да прилича на този на Radeon VII.
Факта, че “Navi” ще бъде по-напреднал от “Vega 2.0” ни кара да очакваме, че тази карта ще бъде доста мощна и ще влезе в класа на NVIDIA RTX 2070 и RTX 2060. AMD се очаква да обяви тази карта на Computex 2019.

Източник: Techpowerup


Етикети:Един коментар

  1. 1 Yup // 06.05.2019 в 00:18

    и двойна консумация, това вече сме го гледали. Р7 иска 350 вата с нискоенергийната HMB2, а какво остава за GDDR6. а на всичко отгоре като се махне HBM2 кристалът ще се смали от 350 на 250, но ще си запази потреблението и ще се охлажда колосално зле с фуражомелката. а НВ ще изкара 2060Ti по всяко време с 256 бита и 1920 ядра и ще изрине всичко на АМД 7нм чак до 2022, щото бабата само конзоли и AI я вълнуват.

Коментари: