Point of View GeForce GTX 280 видеоконтролер

Point of View GeForce GTX 280 видеоконтролер

В раздел: Ревюта от на 16.06.2008, 13,082 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»


Ето, че вече е факт и новата трицифрена този път серия видеокарти на базата на nVidia графични процесори – G200. За момента в новата серия влизат два модела видеоконтролери – GeForce GTX 280 и малко по-слабия модел като възможности и параметри GTX 260. От днес у нас вече може да се намери GeForce GTX 280 видеоконтролер с марка Point of View, каквато карта имахме на разположение и за провеждането на този тест, макар и да не разполагахме с много време за целта. За момента все още на пазара липсват GTX 260 видеокарти, като те се очакват евентуално до 2-3 седмици, но при късмет може да се появят и по-рано. Тук е моментът да изкажем нашите благодарности на фирма Солитрон за предоставянето на тестовата видеокарта Point of View GeForce GTX 280.

За съжаление не разполагахме с много време за този тест преди официалната премиера на видеоконтролера, така че той не е съвсем обстоен, но така или иначе показва какво може да се очаква от новия топ модел видеокарта базирана на nVidia графично ядро. За сравнение използвахме близо 2-пъти по-евтината като цена карта на MSI GeForce 9800 GTX, като идеята беше да проверим до колко GTX 280 си заслужава спрямо предходния топ модел карта с една платка на базата на nVidia чип. Всъщност още от самото начало очакванията ни за GeForce GTX 280 не бяха твърде високи и като цяло резултатите от теста ги оправдаха, като разбира се картата показва съвсем приличен прираст в производителността спрямо предишното поколение, но нека все пак започнем от начало…

Point of View GeForce GTX 280


Леко скучна на външен вид кутия, която не говори особено за това, което ви очаква вътре в кутията под формата на доста мощен видеоконтролер. Все пак от кутията можете да разберете, че с видеокартата получавате и бонус пълна версия на играта Assassin’s Creed, която между другото е и едно от тестовите приложения, които използвахме.


Като окомплектовка не можем да кажем, че сме много впечатлени, но все пак идеята не е e да плащате излишно и за ненужни неща, особено предвид факта, че и самата карта не е никак евтина със своята крайна цена от около 877$ с включено ДДС. За сравнение MSI GeForce 9800 GTX струва около 449$, което е почти наполовина, но не трябва да оставате с илюзията че разликата в производителността е 2 пъти по-висока в полза на GTX 280.


На пръв поглед новата GTX 280 наподобява доста на 9800 GTX и като физически размери и като външен вид на охладителя, но в действителност между двете видеокарти има доста разлики…


Една от по-ясно различните разлики в задната част на видеокартата е наличието на допълнителна метална пластина, която играе ролята на охладител за чиповете памет.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.