PCI-SIG обяви спецификациите на PCIe 6.0

В раздел: Новини от на 19.06.2019, 1,702 показвания

 

PCI-SIG обяви днес, че технологията PCI Express (PCIe) 6.0 ще удвои скоростта на предаване на данни до 64 GT/s, като същевременно ще поддържа обратна съвместимост с предишните поколения и ще осигури енергийна ефективност и икономичност. Спецификацията PCIe 6.0 е активно насочена за старт през 2021 г.

Основни характеристики на PCIe 6.0 :
-Осигурява 64 GT/s битрейт и до 256 GB/s при x16 конфигурация
-Използва PAM-4 (Pulse Amplitude Modulation с 4 нива) и използва съществуващия в индустриата 56G PAM-4.
-Включва корекция на грешки с ниска латентност (FEC) с допълнителни механизми за подобряване на ефективността на честотната лента
-Поддържа обратна съвместимост с всички предишни поколения PCIe технологии

 

 

„Технологията PCI Express се утвърди като всеобхватна I/O технология чрез поддържане на подобрения на честотната лента в продължение на пет поколения в продължение на две десетилетия,” каза Денис Мартин, анализатор в Principled Technologies.
“С PCIe 6.0 спецификацията PCI-SIG има за цел да отговори на изискванията на такива пазари като изкуствен интелект, машинно обучение, мрежи, комуникационни системи, съхранение, високопроизводителни изчисления и др.”

„Продължавайки тенденцията, която поставихме с PCIe 5.0 спецификацията, спецификацията PCIe 6.0 е на бърза времева линия,” каза Ал Янес, председател и президент на PCI-SIG. “Поради продължаващия ангажимент на нашите компании-членове, ние сме на крачка да удвоим пропускателната способност отново във времева рамка, която ще отговори на търсенето за производителност на индустрията.”

Източник: Business Wire


Етикети: , ,Един коментар

  1. 1 Гого // 19.06.2019 в 11:54

    Нема спирка. Дано спрат като завършат и версия 7.0, щото дори и най-кадърните HPC дъна нямат стандарт за повече. Ще трябва да изобретят и нов стандат за опроводяване, иначе биха стопили линиите.

Коментари: