Crucial P1 NVMe M.2 SSD 1000GB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 18.06.2019, 4,535 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Историята на SSD като технология сме я коментирали много и на широво в множеството материали, които сме ви представяли на тази тема, но въпреки всичко още преди години не си представяхме нещо повече от SLC-базирани SSD при бързите модели “твърдотелни” и MLC-базирани SSD при “по-потребителски” или по-бюджетно насочените варианти. Е, който е бил с подобна нагласа тогава, в момента най-вероятно му е малко трудно да асимилира всички тези промени при SSD-технологията, които ни връхлитат в момента, наред с QLC (quad level cell).

Когато TLC-базираните SSD станаха реалност, приемствеността на широката публика бе доста негативна. В момента, обаче, TLC се радва на широка популярност и повечето хора изглежда вече са забравили нежеланието дори да погледнат към TLC, за сметка на MLC. Времената са други, технологиите се променят и ето, че QLC в вече реалност и все повече производители на M.2 NVMe SSD прибягват именно до QLC с идеята да предложат на потребителите още по-приятни на ниво цена устройства, които да не демонстрират явна слабост. Ясно е на всички, че MLC достигна до ниво, при което технологията можем да приемем за много надеждна и заслужаваща внимание, но същото може да се каже и за TLC. Сега, всъщност, е време на QLC да се докаже…

Crucial е една от марките, които съвсем очаквано предлага QLC-базирани NVMe M.2 SSD на своите потребители. Това е и първият опит на Micron да се намеси в сериозното разрязване на “баницата”, наречена “пазара на устройства NVMe M.2”. Днес ще обърнем внимание на едно QLC SSD, което на външен вид не претендира с интересен дизайн, или шарен “радиатор” за охлаждане. Производителят е Micron, марката е Crucal, а продуктът се нарича P1.

 

Crucial P1 NVMe M.2 SSD 1000GB ни бе предоставен за тестове от ASBIS BulgariaВсички страници от статията:

  1. От MLC, към TLC, към QLC...
  2. Няколко думи за QLC NAND Flash
  3. Crucial P1 1000GB
  4. Тестова система, софтуер, резултати
  5. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,Един коментар

  1. 1 Stan230 // 18.06.2019 в 19:11

    Между Crucial P1 1Tb и Intel 660p 1Tb, кое е по-добрия избор?
    И двете са Nvme с QLC и 60м. гаранция и почти еднаква цена.

Коментари: