Inno3D iChill GeForce 7600GT и 7900GS

Inno3D iChill GeForce 7600GT и 7900GS

В раздел: Ревюта от на 26.04.2007, 7,462 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Марката Inno3D е собственост на поредната компания от Хонконг (Innovison) занимаваща се с производство на видеокарти, подобно на други познати на нашия пазар марки. За щастие продуктите на Inno3D също може да бъдат оприличени като такива с добри параметри, при това на съвсем задоволителни цени. А що се отнася до iChill продуктовата линия на компанията, то трябва да знаете, че тя се отличава с наличието на фабрично овърклокнати честоти и съответно по-качествени и високопроизводителни охлаждания от референтните такива. За видеокартите то iChill серията си от Inno3D разчитат на предложения от страна на специализираните компании в производството на ефективно охладители – Arctic Cooling и Zalman.
И макар вече доста активно да се говори за тепърва появяващите се видеокарти от GeForce 8500 и 8600 сериите, то все пак не трябва да забравяме и за по-читавите и интересни модели от седмото поколение графични чипове на Nvidia. Всъщност теста на Inno3D iChill GeForce 7600GT и 7900GS е именно нашата подготовка да се заемем и с първите появили се карти от средния клас на осмата серия графични ядра с официална поддръжка на DirectX 10.

Поглед отблизо

Разглежданите два модела от iChill серията видеокарти на Inno3D използват охладител дело на Швейцарците от Arctic Cooling, като конкретния модел е NV Silencer 6. На практика това е един много ефективен и доста тих охладител за Nvidia-базирани видеокарти, който освен всичко друго не оскъпява особено и продукта в комбинация, с който се продава. Обикновено решенията използващи охладители на Zalman са с малко по-висока цена, но това разбира се не винаги е така.


Както вече стана дума, използването на по-ефективни охладители дава възможност за безпроблемен фабричен овърклок на видеокартите, като от inno3D са се възползвали и са повишили леко работните честоти. Това обаче не означава, че тези две видеокарти не разполагат и с допълнителен потенциал за овърклок, макар и не чак толкова голям заради вече повишените работни параметри. Но за разликите в честотите и възможностите за допълнителен овърклок ще поговорим отново малко по-късно…


Окомплектовката на двете видеокарти е почти идентична (7600GT горе, 7900GS долу). Основната разлика е в наличието на преходник от молекс към 6-пинов PCI-E захранващ конектор, който е необходим за 7900GS. Приятно впечатление прави наличието на няколко лепенки, които можете да използвате за декориране на компютърната кутия. Налице са компонентен видео кабел, както и S-video към чинч и един DVI->DSUB преходник. Забелязваме и допълнителна планка, която се поставя на съседния до PCI-E слот, тъй като охлаждането на AC е голямо и с него видеокартите заемат място за два контролера. Негативно впечатление оставя факта, че допълнителната планка е сребриста, а тази на видеокартата е черна! В комплекта има включена и оригинална игра – Race: The WTCC Game.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , ,Коментарите са забранени.