Преглед на D-Link DCH-S161 Wi-Fi сензор за изтичане на вода

Преглед на D-Link DCH-S161 Wi-Fi сензор за изтичане на вода

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 23.08.2019, 2,004 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


D-Link DCH-S161 е компактно WiFi устройство с автономно захранване, което означава, че не е необходимо да се включва в електрически контакт и не зависи от електрическата мрежа, тоест може да се постави навсякъде и е без значение дали има електрозахранване. За захранване се използват две батерии по 1.5 V тип “АА”. Според D-Link те осигуряват продължителност на работа на сензора до година и половина, което звучи много добре, но все пак това зависи и от класа и качеството на самите батерии. D-Link DCH-S161 се свързва към вашия съществуващ Wi-Fi рутер и не се изисква нищо друго, освен смартфон, за да бъде конфигуриран посредством мобилното приложение Mydlink, което трябва да си свалите и инсталирате от GooglePlay или App Store, в зависимост от смартфона, който ползвате.
При откриване на теч, още преди да се е превърнал в сериозно наводнение, се задейства сензора на D-Link DCH-S161, в резултат на което се включва звукова аларма, както и индикация чрез мигане на светодиода, за да получите аудио и визуално предупреждение. Посредством настройките, които предлага софтуера Mydlink, може да конфигурирате смартфона си да получава предупреждение, като се поддържат Google Assistant и IFTTT, а посредством Google Home, може да активирате интелигентни високоговорители и дисплеи, така че да разберете за изтичане на вода, дори ако сте твърде далеч, за да чуете алармата. Освен това вие може да настроите политики, така че да се задействат други ваши свързани домашни устройства, когато DCH-S161 открие вода.
D-Link DCH-S161 пристига в малка картонена опаковка, която е в характерното бяло-синьо оформление на SmartHome продуктите им.

Акцентирано е на всички главни характеристики, като на задната страна даже има изобразена пералня и поставен до нея датчик, което още на пръв поглед подсказва едно от най-честите приложения.

Вътре в кутията ще откриете самото устройство, кабел с физическия датчик, две батерии тип “AA”, инструкция за бързо инсталиране, инсталационна карта с баркод и многоезично описание на гаранционните условия.
D-Link DCH-S161 се състои от две части – управляваш модул и физически датчик.
Управляващият модул е поместен в малка, симпатична бяла кутия, в която се намира пиезо-високоговорителя и гнездата за двете батерии.

На лицевата страна, в долната и част, централно е разположено логото на компанията, а в горния десен ъгъл се намира сирената на алармата.

На гърба на корпуса на управляващия модул има предвидени отвори, за монтаж на стена. Там се намира и капака за батериите.

От горната страна е разположен миниатюрния отвор за “Reset” (нулиране) на сензора, а до него и статус LED диода.

От долната страна е разположено гнездото (3.5 mm тип жак) за включване на кабела с физическия датчик.

Датчикът се свързва с управляващия блок, посредством тънък и гъвкав 1.8 m кабел, който е напълно достатъчен, за да поставите датчика там, където искате.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. D-Link DCH-S161 отблизо
  3. Инсталиране и впечатление


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,Коментари: